Preţurile petrolului au crescut ieri cu aproximativ 4%

G.D.
Piaţa de Capital / 19 august 2022

Preţurile petrolului au crescut ieri cu aproximativ 4%

Preţurile petrolului au crescut ieri cu aproximativ 4%, deoarece datele solide privind consumul de combustibil din SUA şi aşteptările de scădere a livrărilor ruseşti la sfârşitul anului au compensat temerile că încetinirea creşterii economice ar putea submina cererea, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 3,41 dolari, sau cu 3,6%, la 97,06 dolari pe baril, în timp ce ţiţeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3 dolari sau cu 3,4%, până la 91,11 dolari pe baril.

Preţurile au crescut cu peste 1% în timpul sesiunii precedente, deşi cel al petrolului Brent a scăzut la un moment dat la cel mai redus nivel din februarie, pe măsură ce semnele unei încetiniri economice s-au amplificat în unele regiuni.

Stocurile de ţiţei din SUA au scăzut cu 7,1 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 12 august, au arătat datele Administraţiei pentru informaţii în domeniul energiei, contrar aşteptărilor pentru o scădere de 275.000 de barili, deoarece exporturile au atins un record de 5 milioane de barili pe zi ( bpd).

Interdicţiile Uniunii Europene asupra exporturilor ruseşti ar putea limita dramatic oferta atunci când restricţionarea importurilor de ţiţei maritim şi de produse în UE vor creşte în lunile următoare şi vor duce la creşterea preţurilor, avertizează analiştii.

"Embargourile UE vor forţa Rusia să închidă producţia pentru aproximativ 1,6 milioane (bpd) până la sfârşitul anului, ajungând la 2 milioane bpd în 2023. Embargourile UE asupra importurilor de petrol ruseşti vor înăspri în mod semnificativ condiţiile de pe pieţe şi vor ridica cotaţia petrolului Brent la 119 dolari pe baril până la sfârşitul anului", a spus compania de consultanţă BCA Research într-o notă.

Cu toate acestea, Rusia prognozează o creştere a producţiei şi a exporturilor până la sfârşitul anului 2025, a arătat un document al Ministerului Economiei văzut de Reuters, spunând că veniturile din exporturile de energie vor creşte cu 38% în acest an, parţial datorită volumelor mai mari ale exporturilor de petrol.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. reactie corectiva din suport.

    ignorati.  

    urmeaza continuarea caderilor pretului petrolului sub suportul vital 85.61 $/baril crude oil wti.  

    Septembrie 2022 e luna descoperirii suportului final (indiferent care e acela).

    Reevaluati dupa 30 sept 2022.  

    1. p.s. Aaa.. inca ceva: apropo de haterii care au luat foc de la fierbinteala lunii august (ma refer la articolul cu pretul marfurilor si UBS de ieri) ... nu mor caii cand vor potaile .....

      Unii isi continua marea legenda a vietii lor, altii stau pe margine si arunca cu pietricele si bobite de noroi. Pentru ca atata pot, neputand sa treaca NICIODATA la urmatorul lor nivel de evolutie. :)

      Cand esti legendar, esti creator si expansiv. Cand esti doar o carpa si o potaie de om... esti doar hater si distructiv, nu poti aduce nimic nou si frumos in aceasta lume.  

      Deci esti o carpa care nu-si poate recunoaste gresesile si aberatiile. mare nesimtit trebuie sa fii sa tot aberezi aici de 3 ani!

      nu abereaza.

      mie imi place, il urmaresc. 

      ce nu imi place e ca tot e atacat de anonimi.

      dar asta insemna ca intr-adevar conteaza, altfel ar fi ignorat.  

      Vali, recitește te rog mesajul meu, apoi citește-l și pe al tău, cel pe care l-ai adresat, în mare parte, mie. Sper sa înțelegi ;)

      Puneți întrebarea cum de am anticipat atât de bine ca mesajul tău 1.8 va fi șters! 

      Asa este, nu ai răbdare, te aprinzi mult prea repede și dai drumul la vorbe...si asta tine tot de evoluția ta. Eu sincer îmi doresc sa reușești sa mai urci o treapta. Vezi diferența dintre noi? 

      Eu îți mulțumesc oricum pentru calificative.

      Paul, ok cu opinia ta!

      Totusi, trebuie sa accepți și tu ca sunt unii pe aici cărora le repugna cumplit minciuna. au si ei dreptul la opinie, corect? 

      În +, am semnat mereu cu "antonim" mesajele mele, de parca asta ar conta... 

      Sti ce conteaza de fapt? sa primeze adevărul întotdeauna!  

      De ex, avem un amic* comun pe aici: Dinu. El a marcat (probabil în Martie) o pierdere consistenta pe OMV la indemnul unora de pe aici. O fi bine?

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb