Preţurile producţiei industriale au crescut cu 1,1%, în aprilie

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 4 iunie 2008

Preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) au înregistrat, în aprilie, o creştere cu 1,1 la sută comparativ cu luna precedentă şi o creştere cu 15,5 la sută faţă de luna corespunzătoare din anul 2007, potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Comparativ cu luna martie, pe sectoare de activitate, preţurile produselor din industria extractivă au înregistrat o creştere cu 1,5 la sută, iar cele din industria prelucrătoare şi energie electrică şi termică, gaze şi apă o creştere cu 1,2 la sută, respectiv cu 0,1 la sută. Pe marile grupe industriale creşteri de preţuri peste nivelul înregistrat pe total au avut produsele din industria bunurilor uz curent (plus 1,5 la sută) şi industria energetică (plus 1,3 la sută). Creşteri de preţuri sub nivelul înregistrat pe total se constată la produsele din industria bunurilor intermediare (plus 0,8 la sută), industria bunurilor de capital (plus 0,3 la sută) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 0,2 la sută).

Faţă de perioada similară din 2007, preţurile producţiei indus­triale au înregistrat o creştere pe total (piaţa internă şi piaţa externă) cu 15,5 la sută. Cel mai dinamic sector a fost industria prelucrătoare (plus 17,7 la sută), urmat de industria extractivă (plus 13,2 la sută). Creşteri de preţuri sub nivelul înregistrat pe total se constată la energie electrică şi termică, gaze şi apă (plus 2,9 la sută).

Pe marile grupe industriale creşteri semnificative de preţuri se remarcă la produsele industriei energetice (plus 17,8 la sută) şi industriei bunurilor de uz curent (plus 16 la sută). Creşteri de preţuri sub nivelul înregistrat pe total se constată la produsele din industria bunurilor intermediare (plus 14,1 la sută), indus­tria bunurilor de capital (plus 10,7 la sută) şi industria bunurilor de folosinţă îndelungată (plus 10,1 la sută).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb