Primăria Braşov investeşte 700.000 de lei într-un portal turistic

Ovidiu VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 29 mai 2012

Primăria Braşov investeşte 700.000 de lei într-un portal turistic

Primăria Braşov a scos la licitaţie realizarea şi administrarea unui portal turistic, res-pectiv servicii de realizare a aplicaţiei multimedia Braşovul Virtual pentru proiectul "e-Turist în Braşovul istoric", servicii pentru care a alocat o sumă de 700.000 de lei. Compania care va câştiga licitaţia va trebui să dezvolte şi să implementeze portalul web turistic "e-Turist în Braşovul istoric", ca mijloc de promovare a produsului turistic cultural "Brasovul istoric", precum şi să realizeze o aplicaţie multimedia conţinând un ghid turistic în format electronic, precum şi tururi virtuale ale obiectivelor vizate.

Licitaţia va avea loc pe 9 iulie. Durata contractului este de trei luni de la semnarea contractului.

Primul muzeu virtual - inaugurat la Braşov

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a inaugurat primul muzeu virtual din România, la Bastionul Postăvarilor, unde turiştii pot face un tur al Braşovului în câteva minute. Pe cele trei etaje ale galeriei digitale au fost instalate obiecte electronice printre care trei mese şi 13 şevalete multitouch, urmărindu-se integrarea galeriei în arhitectura bastionului prin îmbinarea imaginii clasice a atelierului de pictură cu ideea de spaţiu al viitorului. Intrarea în Bastion va fi gratuită, cel puţin în următoarele două luni.

"Odată cu inaugurarea acestei expoziţii introducem în circuitul turis-tic şi acest muzeu. Practic, Bastionul Postăvarilor este ultima investiţie din programul nostru de reabilitare a vechii cetăţi.

Este primul muzeu de acest gen din ţară şi este un început pentru ca şi alte poze vechi şi filme să fie văzute de către turişti. Vrem totodată, să reconstituim nişte panorame mai vechi", a precizat Căncescu.

Investiţie de 290.000 de euro

În galeria digitală s-au investit aproximativ 290.000 de euro, iar acum, braşovenii şi turiştii pot face un tur virtual al oraşului prin intermediul dispozitivelor, de domeniul ştiinţifico-fantasticului, pentru unii.

Principala atracţie a galeriei o constituie cele două gigapanorame instalate pe mesele multitouch. Acestea prezintă Braşovul văzut de pe Tâmpa până în cel mai mic detaliu, utilizatorii acestor dispozitive având posibilitatea să exploreze oraşul printr-o simplă atingere de ecran. Mai ales pentru cei care vin din afara Braşovului, cele două dispozitive cu gigapanorame vor fi un punct de iniţiere în vizitarea şi descoperirea oraşului de la poalele Tâmpei.

Pe dispozitivele multitouch instalate pe şevalete, sugerând într-un mod interesant viitorul muzeelor, au fost instalate tururi virtuale ale unora dintre cele mai importante monumente şi puncte de interes ale Braşovului: Biserica Neagră, Casa Sfatului, Prima Şcoală Românească, Zona Bastionului Graft (După Ziduri), Scheii Braşovului, Turnul Alb şi Turnul Negru.

Pe viitor, spaţiul va găzdui, pe lângă expoziţia digitală dedicată Braşovului de ieri şi de astăzi, şi alte expoziţii digitale temporare dedicate artei româneşti şi mondiale, unor evenimente de importanţă majoră sau unor alte galerii virtuale.

"Am urmărit să oferim celor care vor vizita în viitor Bastionul Postăvarilor o galerie neconvenţională, cu un conţinut spectaculos, concentrat într-un spaţiu relativ mic. Cred că am reuşit să creăm un spaţiu în care vizitatorii îşi creează propriul lor tur, fiind propriii lor ghizi", ne-a declarat Răzvan Bâgiu, directorul companiei care s-a ocupat de amenajarea muzeului virtual.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb