Primăria Vaslui va implementa un proiect de peste 100.000 de euro pentru modernizarea sistemului informatic

Doru Mocanu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 6 noiembrie 2007

Primăria Vaslui va implementa un proiect de peste 100.000 de euro pentru modernizarea sistemului informatic

Primăria Vaslui mizează pe obţinerea de fonduri europene în vederea modernizării sistemului informatic existent. "Am planificat proiectarea, începând cu ianuarie 2008, a unui sistem informatic integrat cu bază de date comună, iar în acest sens am depus spre aprobare un proiect care vizează obţinerea de fonduri europene pentru achiziţionarea de soft şi hard conform noilor cerinţe. Valoarea acestui proiect este de 107.000 euro şi cuprinde absolut toate activităţile din Primărie, inclusiv componenta de on-line care vine în sprijinul cetăţenilor: plăţi electronice de taxe şi impozite, completare şi aprobare on-line de documente şi acte, preluarea, rezolvarea şi sesizarea electronică a reclamaţiilor şi propunerilor cetăţenilor din municipiu", ne-a declarat Dan Sălăvăstru, inspector de specialitate în cadrul Primăriei Vaslui.

Municipalitatea vasluiană preconizează ca în cazul obţinerii aprobărilor de fonduri europene să implementeze acest proiect în termen de 12 luni de la semnarea contractului cu terţii furnizori. "Intenţionăm să organizăm licitaţiile aferente încă din primele zile ale lunii ianuarie. În cazul în care nu vom obţine finanţarea, ne vom vedea nevoiţi să apelăm la forţele proprii, ceea ce ar fi de natură să conducă la prelungirea termenului de implementare şi proiectare", ne-a mai spus Dan Sălăvăstru.

În prezent, sistemul informatic al Primăriei Vaslui este compus din 80 de calculatoare legate într-o reţea de patru servere performante asistate de cei patru specialişti IT cu studii superioare de specialitate. Salariaţii care utilizează PC-urile din Primărie sunt acreditaţi cu permisul ECDL, conform standardelor europene. Principalele aplicaţii sunt cele legate de taxe şi impozite, având şi secţiune on-line, cele financiar-contabile, de personal-salarizare, de urbanism, precum şi alte aplicaţii ce corespund anumitor activităţi specifice administraţiei publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb