PRIMARUL CAPITALEI:  "În Bucureşti sunt utilaje de deszăpezire puţine"

S.A.
Companii / 8 ianuarie 2016

Firmele care asigură deszăpezirea în Bucureşti au puţine utilaje şi puţini operatori, a declarat, vineri, primarul general interimar, Răzvan Sava, precizând că le-a sugerat edililor de sector să analizeze intervenţiile din ultimele zile şi să plătească doar pentru ce s-a deszăpezit, transmit surse din presă.

Edilul Capitalei a spus, după întâlnirea cu primarii de sector, că a analizat împreună cu aceştia modul în care a decurs deszăpezirea în zilele în care au fost condiţii meteo nefavorabile.

Răzvan Sava a subliniat că, faţă de promisiunile făcute, faţă de ce "s-a raportat pe hârtie", intervenţia în teren pentru deszăpezire a fost sub aşteptări, în multe situaţii.

"S-a constatat că sunt utilaje puţine şi puţini operatori. Am transmis să se analizeze contractele din punct de vedere al eficienţei, al numărului de oameni şi de utilaje. Le-am sugerat celor de la Sectorul 5 să fie atenţie la decontarea facturilor, pentru că nu suntem mulţumiţi de acţiunile de deszăpezire", a declarat Sava.

Primarul a precizat că nu au fost blocaje rutiere în Bucureşti, dar traficul s-a desfăşurat cu dificultate în unele zone, mai ales din cauza prezenţei pietonilor pe partea carosabilă. "Am avut situaţii în care carosabilul era curăţat de zăpadă, dar staţiile şi refugiile RATB erau izolate de grămezi de zăpadă", a adăugat Sava.

În ce priveşte plata prestaţiei pentru deszăpezire, Sava a arătat că Primăria Capitalei, care are contract direct pentru deszăpezirea Sectorului 5, va plăti doar intervenţiile care s-au realizat în conformitate cu strategia de deszăpezire - "carosabil şi trotuare degajate de zăpadă în primele patru, respectiv opt ore de la începerea ninsorii".

Primarul Capitalei le-a sugerat primarilor de sector să analizeze cu mare atenţie modul în care s-a intervenit în cele patru zile de deszăpezire şi să plătească prestaţiile "în consecinţă".

"Realitatea ne arată, conform analizei prestaţiei de deszăpezire, că avem o capacitate de intervenţie subdimensionată, iar costurile pentru această activitate supradimensionate. Este necesară o analiză atentă şi o revizuire a contractelor de deszăpezire, iar pentru acest lucru o să solicităm şi Autorităţii de Reglementare a Serviciilor Publice reglementarea unor standarde de cost şi intervenţie în această activitate", a mai spus Răzvan Sava.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. A venit deja primăvara, dacă nu știați. Ninge 10 zile pe an și am vrea să avem mașinile canadienilor. Sau mai sunt tonți care ne arată cum se procedează în țările nordice.

    Așa puține cum sunt, în 3-4 zile fac treaba și gata. Sunt complet idioți cei care se enervează pentru că s-au blocat în prima și singura zi de ninsoare din jumătate de iarnă (dec+ian). Dacă ninge, stai naiba acasă, lasă ambulanțele să treacă. Să cumpărăm 1000 de utilaje pentru 10 zile de ninsori pe an este o aberație. 

    1. Daca faci un randament la cit ai scris pentru a spune ca sint prosti mai bine ai fi tacut.

      Ideea este sa fie facuta plata dupa cum se munceste. Daca tu scrii mult si prost ca majoritatea postacilor si esti platit bine de Udrea mai bine du-te dupa ea la mititica.

      Scrie de acolo, ajutor mama ! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb