Primele vagoane cu cereale din Ucraina au ajuns în Portul Galaţi

ANA FELEA
Miscellanea / 20 august 2022

Primele vagoane cu cereale din Ucraina au ajuns în Portul Galaţi

Primele vagoane cu cereale din Ucraina au ajuns sâmbătă dimineaţă în Portul Galaţi. Anunţul a fost făcut de Costel Fotea, preşedintele Consiliului Galaţi, la aproape o lună după finalizarea reabilitării porţiunii de cale ferată care leagă silozul din port de Gara CFR Călători.

Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, a scris pe Facebook: "În această dimineaţă, după câteva zile de operaţiuni logistice, în Portul Galaţi, în dreptul silozului, a ajuns prima garnitură de tren cu cereale din Ucraina. Este pentru prima oară, după mai bine de 20 de ani, când pe calea ferată cu ecartament larg circulă din nou trenuri. Totul după ce o porţiune de aproape 4 kilometri a fost reabilitată de către angajaţii CFR. Mai mult, a fost redată circulaţiei şi porţiunea de cale ferată cu ecartament normal dintre Portul Galaţi şi Gara CFR".

Grâul va fi descărcat şi depozitat în siloz, urmând ca săptămâna viitoare să fie încărcat în nave pentru a fi transportat pe Dunăre.

"Vorbim de 15 vagoane cu cereale din Ucraina, dintr-un prim lot de 100 de vagoane. Fiecare vagon poate transporta undeva la 60 de tone de cereale, iar silozul din Portul Galaţi are o capacitate de aproximativ 25.000 de tone. Astfel, acum, cerealele care ajung în Portul Galaţi pe linia cu ecartament larg pot fi transportate ulterior pe Dunăre, cu ajutorul barjelor şi şlepurilor, sau pe calea ferată normală", a mai scris Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Precizăm că, linia ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, pe o porţiune de 4 kilometri, a fost reabilitată şi dată în funcţiune în această vară.

Lucrările au fost realizate de către cei de la CFR, cu mai multe echipe de muncitori de la Galaţi, Brăila, Buzău, Focşani şi Târgu Ocna. Au fost înlocuite sute de traverse şi s-au folosit peste 800 de tone de piatră spartă şi peste 4.400 de tone de material mărunt de prindere.

De asemenea, în luna iulie, preşedintele Costel Fotea a anunţat că a fost reabilitată şi porţiunea de cale ferată cu ecartament normal care leagă Portul Galaţi de Gara CFR, pe o distanţă de 1,5 kilometri.

Lucrările au avut ca valoare estimată de aproximativ 1,29 milioane lei (circa 260.000 de euro).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb