PRIMUL ŞEF DE STAT PRIMIT DE IOHANNIS Plevneliev: "România şi Bulgaria, schimburi comerciale de opt ori mai mari în ultimul deceniu"

Valentin Busuioc
Politică / 20 februarie 2015

Actualizare 13:24

Ţara noastră şi Bulgaria şi-au majorat de opt ori schimburile comerciale în ultimii zece ani, România fiind, în prezent, al treilea partener al Bulgariei în Uniunea Europeană şi al patrulea în lume, a declarat astăzi liderul de la Sofia, Rosen Plevneliev, citat de presă.

Domnia sa a comentat: "Un milion de români sunt oaspeţii noştri în Bulgaria, 300.000 de bulgari vizitează România şi vrem ca aceste cifre să crească. Vorbim de legături energetice, de legături privind infrastructura de transport, vorbim de noi poduri peste Dunăre, de noi proiecte energetice. Am obţinut foarte multe lucruri împreună, dar putem mult mai mult. Acesta este mesajul către toată lumea, din vizita de astăzi".

Preşedintele bulgar a menţionat că, printre altele, a discutat cu omologul român, Klaus Iohannis, despre problema din Ucraina, menţionând că doreşte aprofundarea cooperării privind apărarea şi exerciţiile comune în baze româneşti şi bulgăreşti.

Rosen Plevneliev a mai afirmat: "Avem o motivaţie foarte puternică, în primul rând să descoperim noi posibilităţi de cooperare, să beneficiem de instrumente europene, şi Bulgaria şi România, împreună, să fie un motor al integrării europene, al prosperităţii şi dezvoltării".

---

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev, a fost primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, aceasta fiind prima vizită oficială a unui şef de stat în ţara noastră după ce Iohannis a fost învestit în funcţia supremă, transmit surse din presă.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit pe omologul bulgar la ora 10:30, pe Platoul Marinescu, unde a avut loc ceremonia militară a primirii oficiale, au fost intonate imnurile celor două state, iar liderul de la Sofia a salutat garda de onoare în limba română.

Lui Plevneliev i-a fost prezentată delegaţia prezidenţială română, din care a făcut parte şi ambasadorul României la Sofia, Anton Păcureţu. Pe Platoul Marinescu, s-au aflat consilierii prezidenţiali Lazăr Comănescu, Dan Mihalache, Leonard Orban, precum şi purtătorul de cuvânt Tatiana Niculescu Bran.

La ora 11:45, în Sala Unirii din Palatul Cotroceni, este programată o declaraţie de presă comună a celor doi preşedinţi, apoi, la ora 12:00, în Salonul Florilor, ar trebui să aibă loc un dejun oficial oferit de Klaus Iohannis în onoarea lui Rosen Plevneliev.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb