Asociaţia Studenţilor Economişti din România (ASER) lansează proiectul Bank to Basics ce îşi propune să aducă domeniul bancar în faţa studenţilor economişti şi să îi ajute să pună în practică cunoştinţele teoretice dobândite în facultăţile de profil, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.
Prima etapă din cadrul proiectului este Conferinţa Bank to Basics, cu tema "Lumea Bankingului în secolul XXI", care va avea loc pe data de 8 mai 2014 în Aula Magna, clădirea Angelescu, ASE, ora 14:00. La aceasta vor participa profesionişti din domeniul financiar-bancar precum Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, Valentin Lazea, economist şef BNR, Adela Jansen, director executiv Resurse Umane BRD, Gabriela Hârţescu, director general IBR şi Ionela Costică, prodecan al Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori. Scopul acestei conferinţe este de a oferi studenţilor informaţii de actualitate privitoare la resursele, instrumentele utilizate, specializările, nişele şi tendinţele domeniului financiar-bancar.
În perioada 13-21 mai se va desfăşura a doua etapă a proiectului, GET IN BANKING. Aceasta reprezintă etapa de învătare practică a domeniului bancar. Se vor organiza traininguri pe diferite teme de interes: Vânzare şi negociere în domeniul bancar, Produse şi servicii bancare pentru PF, Produse şi servicii bancare pentru PJ, pentru aprofundarea cunoştinţelor despre domeniul bancar, urmând ca mai apoi acestea să se aplice practic prin workshopuri: Crearea unui produs sau serviciu bancar şi jocuri de rol. De asemenea, se vor organiza vizite la BRD pentru a întelege clar cum se lucrează într-o bancă comercială, cum comunică departamentele în cadrul unei bănci şi care sunt funcţiile pe care studenţii pot aplica prin internshipuri sau stagii de practică, şi la Institutul Bancar Român (IBR) pentru a înţelege rolul acestuia şi modul în care este organizat.
GET IN BANKING se va încheia cu un workshop Plan strategic de învăţare în domeniul bancar prin care studenţii participanţi vor învăţa să-şi continue într-un mod autonom învăţarea.
La finalul etapei se vor acorda 5 stagii de practică la BRD acelor studenţi care se vor remarca pe parcusul întregii activităţi de învăţare practică.