PRIORITĂŢILE PENTRU MODIFICAREA CODULUI FISCAL CDR susţine introducerea consolidării fiscale pentru grupurile de firme cu capital autohton

Elena Deacu
Companii / 8 mai 2015

În contextul dezbaterilor parlamentare pe marginea proiectului de rescriere a Codului Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală, Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) a transmis un pachet complex de amendamente reiterând priorităţile susţinute în perioada de consultări publice organizate de Ministerul Finanţelor Publice.

Între recomandările care se referă la toate capitolele Codului Fiscal şi celui de Procedură Fiscală, CDR aminteşte importanţa introducerii consolidării fiscale pentru grupurile de firme cu capital autohton ce va facilita o creştere internă mai puternică, sau reducerile necesare pentru cheltuielile de cercetare - dezvoltare ocazionate de subcontractori.

CDR salută deschiderea echipei Ministerului Finanţelor pentru dialog sistematic şi apreciază posibilitatea de a susţine priorităţile în domeniul fiscalităţii în cadrul consultărilor publice organizate în prezent pe tema regimului fiscal aferent Persoane Fizice Autorizate/Persoane Fizice Independente/Drepturilor de Autor.

Pentru toate organizaţiile reunite sub egiba CDR, reforma, modernizarea administraţiei fiscale şi sustenabilitatea măsurilor fiscale rămân obiective centrale urmărite în dialogul cu autorităţile în vederea îmbunătăţirii relaţiei stat-contribuabili şi creşterii gradului de conformare voluntară.

Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) este o iniţiativă privată, apolitică, construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi. Coaliţia nu este o entitate înregistrată juridic. Membrii Coaliţiei contribuie voluntar cu resursele şi expertiza necesară formulării unor opinii comune cu privire la politici publice cu impact asupra mediului de afaceri.

Scopul Coaliţiei este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

Coordonarea Coaliţiei este asigurată de un Consiliu Director format din Preşedinţii şi Vice-preşedinţii AOAR, AmCham Romania, FIC şi RBL, prezidat prin rotaţie, cu un mandat de şase luni, de un membru al conducerii uneia dintre organizaţiile reprezentate în Consiliul Director. Domnul Florin Pogonaru, Preşedintele AOAR, este în prezent Secretarul General al Coaliţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb