Existenţa a două salarii minime, unul pentru mediul privat şi unul pentru zona bugetară, nu se justifică, având în vedere că acest lucru riscă să distorsioneze piaţa muncii, consideră Organizaţia Patronală a Producătorilor de BCA din România "PRO BCA", potrivit unui comunicat de presă.
Organizaţia patronală consideră "absolut necesară" începerea de către Guvern a unui dialog "real" cu confederaţiile patronale şi sindicale reprezentative la nivel naţional, pentru a agrea evoluţia salariului de bază minim brut garantat în plată pentru perioada 2018 - 2020.
"Fără a avea o evoluţie clară pe termen mediu a nivelului salariului minim brut garantat, cât şi a nivelului taxelor pe forţa de muncă, mediul de afaceri autohton, precum şi potenţialii investitori, nu vor avea predictibilitatea necesară fundamentării deciziilor de business", atrage atenţia "PRO BCA".
Până la clarificarea acestor aspecte, organizaţia consideră că nu ar trebui discutată şi aprobată legea salarizării unitare în sistemul bugetar pe un orizont atât de amplu de timp (2018 - 2022).
"PRO BCA" reuneşte principalele companii producătoare de BCA şi alte materiale de construcţii din ţara noastră, în prezent din organizaţie făcând parte "Celco", "Macon", "Elpreco", "Somaco Grup Prefabricate", "Xella RO", precum şi compania producătoare de pastă de aluminiu, "Alba Aluminiu".