Profitul "LafargeHolcim" a depăşit estimările în primul trimestru

Andrei Stan
Companii #Construcţii / 4 mai 2017

Profitul "LafargeHolcim" a depăşit estimările în primul trimestru

Compania "LafargeHolcim" a raportat rezultate financiare peste previziunile analiştilor în primul trimestru al acestui an, iar cel mai mare producător mondial de ciment şi-a menţinut estimările pentru 2017 şi 2018, transmite Reuters.

Grupul franco-elveţian caută un nou director general care să-l înlocuiască pe Eric Olsen, care va demisiona în iulie, după publicarea unor informaţii potrivit cărora compania a plătit grupurile armate din Siria pentru a menţine deschisă o fabrică de ciment de acolo.

În perioada ianuarie-martie 2017, profitul operaţional ajustat înainte de taxe şi amortizare s-a situat la 801 milioane de franci elveţieni (808,11 milioane de dolari), depăşind estimările analiştilor, de 783 milioane de franci elveţieni.

Vânzările au scăzut cu 7,1%, la 5,63 miliarde de franci elveţieni, datele reflectând parţial vânzarea operaţiunilor din Chile şi Vietnam în 2016. Analiştii se aşteptau la vânzări de 5,52 miliarde de franci elveţieni.

"Performanţa noastră bună din primul trimestru ne oferă un start excelent pentru 2017 şi marchează al patrulea trimestru consecutiv de creştere a profitului", pe fondul majorării preţurilor şi a reducerilor de costuri, a afirmat Olsen, potrivit Agerpres.

Rezultatele permit companiei să-şi menţină estimările pentru 2017 şi 2018, a anunţat "LafargeHolcim".

"În 2017, vom înregistra o creştere sustenabilă, profitabilă, prin reducerea cheltuielilor de investiţii, a reducerilor de costuri, a sinergiilor şi a diferenţierii comerciale a produselor noastre", a declarat şeful "LafargeHolcim". El a precizat că aceste evoluţii vor fi sprijinite de contribuţia anumitor pieţe, cum ar fi SUA, India, Nigeria şi unele state europene.

În iulie 2015, "Lafarge" şi "Holcim" au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de a fuziona în luna aprilie 2014.

"Holcim" a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în ţara noastră, "Lafarge" produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb