Profitul net al OTP Bank Romania a ajuns la 19,1 milioane lei

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 16 mai 2017

Profitul net al OTP Bank Romania a ajuns la 19,1 milioane lei

OTP Bank România anunţă rezultatele financiare pe primul trimestru din 2017, având un profit net de 19,1 milioane lei şi o creştere de 3% a venitului net din dobânzi, conform raportului publicat la Budapesta.

Profitul operaţional a crescut cu 45% de la an la an, ca urmare a creşterii venitului total cu 5% şi a scăderii costurilor operaţionale cu 12%, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei. În veniturile totale, venitul net din dobânzi a crescut cu 5%. În primul trimestru, venitul net din dobânzi a crescut cu 4% de la un trimestru la altul. În linie cu tendinţele generale ale pieţei, ratele depozitelor s-au redus de la un trimestru la altul.

Cheltuielile operaţionale s-au moderat cu 12% de la an la an, iar costurile de amortizare au scăzut cu 31%, în timp ce cheltuielile administrative au scăzut cu 5% de la an la an.

Costurile totale de risc au crescut cu 20% de la an la an, influenţate atât de provizioane mai mari pentru eventuale pierderi din credite, cât şi de alte provizioane. Costurile totale de risc au scăzut de la un trimestru la altul cu 57%, în mare măsură datorită efectului de bază al altor provizioane pentru litigii din trimestrul IV.

Volumele de depozit ajustate la cursul de schimb valutar au crescut cu 4% de la an la an, dar au scăzut cu 2% de la un trimestru la altul, datorită ieşirilor de retail (-3% de la trimestru la trimestru). Volumul de credite cu DPD90+ ajustate la cursul de schimb valutar şi fără vânzări şi remiteri a crescut cu 22 milioane lei în primul trimestru.

La sfârşitul lunii martie, activele băncii au înregistrat 8.347,1 milioane lei, iar profitul după impozitare a fost 25,4 milioane lei. Rata de adecvare a capitalului băncii a fost de 16,3%, ceea ce semnifică o îmbunătăţire de 1,9% faţă de trimestrul anterior.

OTP Group a înregistrat în primul trimestru al anului 2017, un profit ajustat de 977 milioane lei, o creştere semnificativă atât de la an la an (+40%), cât şi de la trimestru la trimestru (+136%). Îmbunătăţirea s-a datorat reducerii costurilor de risc şi moderării ratei de impozitare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb