OTP Bank România anunţă rezultatele financiare pe primul trimestru din 2017, având un profit net de 19,1 milioane lei şi o creştere de 3% a venitului net din dobânzi, conform raportului publicat la Budapesta.
Profitul operaţional a crescut cu 45% de la an la an, ca urmare a creşterii venitului total cu 5% şi a scăderii costurilor operaţionale cu 12%, potrivit unui comunicat de presă remis Redacţiei. În veniturile totale, venitul net din dobânzi a crescut cu 5%. În primul trimestru, venitul net din dobânzi a crescut cu 4% de la un trimestru la altul. În linie cu tendinţele generale ale pieţei, ratele depozitelor s-au redus de la un trimestru la altul.
Cheltuielile operaţionale s-au moderat cu 12% de la an la an, iar costurile de amortizare au scăzut cu 31%, în timp ce cheltuielile administrative au scăzut cu 5% de la an la an.
Costurile totale de risc au crescut cu 20% de la an la an, influenţate atât de provizioane mai mari pentru eventuale pierderi din credite, cât şi de alte provizioane. Costurile totale de risc au scăzut de la un trimestru la altul cu 57%, în mare măsură datorită efectului de bază al altor provizioane pentru litigii din trimestrul IV.
Volumele de depozit ajustate la cursul de schimb valutar au crescut cu 4% de la an la an, dar au scăzut cu 2% de la un trimestru la altul, datorită ieşirilor de retail (-3% de la trimestru la trimestru). Volumul de credite cu DPD90+ ajustate la cursul de schimb valutar şi fără vânzări şi remiteri a crescut cu 22 milioane lei în primul trimestru.
La sfârşitul lunii martie, activele băncii au înregistrat 8.347,1 milioane lei, iar profitul după impozitare a fost 25,4 milioane lei. Rata de adecvare a capitalului băncii a fost de 16,3%, ceea ce semnifică o îmbunătăţire de 1,9% faţă de trimestrul anterior.
OTP Group a înregistrat în primul trimestru al anului 2017, un profit ajustat de 977 milioane lei, o creştere semnificativă atât de la an la an (+40%), cât şi de la trimestru la trimestru (+136%). Îmbunătăţirea s-a datorat reducerii costurilor de risc şi moderării ratei de impozitare.