PROGRAMUL INTERREG V-A ROMÂNIA-BULGARIA:  Peste 100 de proiecte depuse pentru primul apel

Elena Deacu
Fonduri Europene / 2 iulie 2015

Interesul potenţialilor beneficiari a fost semnificativ în cadrul primului apel de proiecte al Programului de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Bulgaria, astfel că până marţi, 30 iunie, Autoritatea de Management a primit 102 cereri de finanţare, iar numărul acestora va creşte în zilele următoare cu proiectele sosite prin poştă.

Data limită de depunere a proiectelor de tip soft (studii, strategii etc.) a fost 30 iunie 2015. Acesta este primul termen de depunere de proiecte pentru perioada de programare 2014-2020, atât în România, cât şi în Bulgaria.

Conform ofiţerului responsabil de program din cadrul Comisiei Europene, este unul dintre cele mai avansate programe operaţionale din Uniunea Europeană: a fost aprobat pe data de 12 februarie 2015, a lansat primul apel pe 25 martie iar pe 2 iunie a aprobat documentele necesare pentru implementare.

Bugetul alocat proiectelor de tip soft în cadrul acestui apel, prin Axa 1 (transport), Axa 2 (mediu şi turism) şi Axa 3 (managementul riscurilor) este de aproape 27 de milioane de euro.

Se estimează că proiectele câştigătoare vor fi selectate în luna septembrie a.c., contractele de finanţare urmând a fi semnate până la finele anului în curs.

Programul de cooperare transfrontalieră Interreg V-A România-Bulgaria, gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în calitate de Autoritate de Management, a fost adoptat de Comisia Europeană (CE) pe 12 februarie 2015 şi este primul dintre programele gestionate de MDRAP din generaţia 2014-2020 care a primit aprobarea CE.

Bugetul total al programul este de 258,4 milioane de euro, din care 215,7 milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi este disponibil pentru 7 judeţe din România (Constanţa, Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi) şi 8 districte din Bulgaria (Vidin, Vratsa, Montana, Pleven, Veliko Tarnovo, Ruse, Silistra, Dobrich).

Programul urmăreşte creşterea calităţii vieţii şi dezvoltarea zonei de graniţă prin proiecte comune, cu impact transfrontalier, implementate în următorii 7 ani.

Astfel, cele 5 axe prioritare (cu excepţia celei de asistenţă tehnică) vor finanţa proiecte în domeniul transportului durabil, protecţiei mediului, promovării adaptării la schimbările climatice, prevenirii şi managementului riscurilor, promovării ocupării forţei de muncă şi consolidării capacităţii instituţionale a autorităţilor publice şi a actorilor relevanţi din aria eligibilă.

Autoritatea Naţională din Bulgaria este Ministerul Dezvoltării Regionale, iar Secretariatul Comun este situat în Călăraşi, în cadrul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria, cu o sucursală la Ruse (Bulgaria). Autoritatea de Audit din România este responsabilă cu auditul Programului. MDRAP, în calitate de Autoritate de Management, are şi rolul de Autoritate de Certificare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb