Proiect Chevron în domeniul gazelor, respins a doua oară în China

F.A.
Internaţional / 6 decembrie 2013

Un proiect al Chevron de extracţie a gazelor chinezeşti este din nou întârziat, din cauza disensiunilor cu partenerul PetroChina în privinţa elaborării tehnice, anunţă Reuters, citând surse din industrie.

Proiectul Chuandongbei, situat în bazinul Sichuan (sud-vestul ţării), are o suprafaţă de 2.000 de kilometri pătraţi şi este cea mai mare investiţie a Chevron în China. Zăcământul, de 176 de miliarde de metri cubi, prezintă o concentraţie ridicată de hidrogen sulfurat sub presiune, fapt ce impune prudenţă sporită în exploatarea lui.

În 2003, explozia produsă la o exploatare de gaze efectuată de compania-mamă a PetroChina, China National Petroleum Corporation (CNPC), s-a soldat cu 243 de morţi, la care s-au adăugat mii de oameni decedaţi ulterior prin intoxicare.

Lucrările vor începe abia în a doua jumătate a lui 2014, la aproape 7 ani de la încheierea unui contract pe 30 de ani între cei doi giganţi ai domeniului. Instalaţia va livra 2,7 miliarde de metri cubi pe an. Statul chinez deţine 51% din proiect, restul revenindu-i operatorului Chevron, singura întreprindere străină de exploatare a gazelor chinezeşti.

Iniţial, PetroChina estima ca primii metri cubi de gaz să fie livraţi în 2010, în timp ce CNPC dădea ca termen probabil sfârşitul anului 2013.

China este cel mai mare consumator de energie şi al patrulea consumator de gaze din lume, axându-se în prezent pe dezvoltarea exploatării acestei din urmă resurse.

Prezenta întârziere a lucrărilor nu este prima de acest gen: în 2010, proiectul Puguang, al întreprinderii Sinopec Corp, a început cu 32 de luni mai târziu decât fusese prevăzut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb