PROIECT DE LEGE Beneficiarii fondurilor europene, obligaţi să raporteze stadiul de implementare al proiectelor

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 29 octombrie 2008

Beneficiarii fondurilor europene, obligaţi să raporteze stadiul de implementare al proiectelor

Beneficiarii de fonduri nerambursabile europene ar putea fi obligaţi, prin lege, să transmită Comisiei Europene date despre stadiul implementării proiectelor, iar banii ar putea fi primiţi doar de cei care au completat corect documentele, potrivit unui proiect publicat de Ministerul Economiei şi Finanţelor (MEF). Executivul vrea să modifice, în acest sens, ordonanţa privind ges-tionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comisia Europeană (CE) şi a fondurilor de cofinanţare aferente, prin obligarea beneficiarilor să completeze noile formate standard care atestă stadiul implementării proiectelor. Urmează ca, derularea şi finalizarea, fără întârziere, a contractelor să contribuie la creşterea gradului de absorb-ţie a fondurilor nerambursabile în România, mai arată proiectul de lege.

Potrivit NewsIn, în cazul în care autorităţile de implementare sau beneficiarii nu res-pectă prevederile, MEF îşi rezervă dreptul de a transfera fonduri din contribuţia financiară a Comunităţii Europene sau din contribuţia publică naţională numai pentru acele proiecte pentru care au fost transmise documentele de raportare întocmite corespunzător. În plus, prin proiectul de act normativ se urmăreşte ca ordonatorul principal de credite să includă în cheltuielile proprii sumele necesare achitării către MEF sau direct Comisiei, precum şi cele aferente debitelor sau majorărilor de întârziere, în cazul neachitării la termen.

O altă prevedere se referă la necesitatea introducerii în cheltuielile proprii a banilor pentru acoperirea diferenţelor nefavorabile de curs valutar, generate de diferenţe între cursul de schimb valabil la data întocmirii titlului de creanţă şi cursul de schimb utilizat de către societatea bancară la transformarea sumelor în moneda stabilită în contractul sau acordul de finanţare, în cazul recuperării în altă monedă a debitelor faţă de bugetul Comunităţii Europene.

În bugetele proprii, tot la cheltuieli vor trebui trecute şi sumele rămase neacoperite în cazul pronunţării unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, prin care se res-ping sau sunt admise numai parţial pretenţiile debitorilor către bugetul Comunităţii Europene, precum şi în cazul ins-tituirii procedurii insolvenţei. În cazul în care autorităţile de implementare sau beneficiarii nu transmit, la timp sau la calitatea corespunzătoare, documentele de raportare, acestea vor fi responsabile pentru penalizările pentru întârzierea plăţilor din cauza lipsei fondurilor UE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb