Proiect de peste 9 milioane lei pentru ocuparea bolnavilor şi a dependenţilor de droguri

V.B.
Fonduri Europene #Fonduri Europene / 20 iunie 2014

Proiectul "SALVA - SAnsă La Viaţă Activă!", lansat miercuri de Asociaţia PartNET - Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, vizează creşterea ratei de ocupare a 800 persoane aparţinând unor grupuri vulnerabile (bolnavi şi dependenţi de droguri), folosind inclusiv terapia prin artă. Valoarea proiectului este de 9.283.676,94 lei, dintre care finanţarea nerambursabilă europeană din fonduri structurale se ridică la 9.098.003,4 lei.

Astfel, sunt vizaţi 700 de indivizi afectaţi de boli care le influenţează viaţa profesională şi socială (cancer, în special de sân, col uterin, prostată, hepatită, HIV/SIDA) şi 100 de dependenţi de droguri).

"Proiectul vizează armonizarea vieţii personale cu cea profesională, utilizând metode şi strategii inovative personalizate în funcţie de afecţiunea persoanelor din grupul ţintă", susţin reprezentanţii PartNET.

Obiectivele SALVA sunt: integrarea/reintegrarea persoanelor din grupuri vulnerabile pe piaţa muncii; dobândirea competenţelor şi cunoştintelor profesionale de către grupul-ţintă; creşterea gradului de informare a publicului larg şi a angajatorilor asupra potenţialul persoanelor din grupuri vulnerabile; contribuţia grupului ţintă în cadrul comunităţii; participarea persoanelor din grupul ţintă la o viaţă socială şi profesională activă; facilitarea accesului pe piaţa muncii a persoanelor din grupuri vulnerabile, prin acţiuni pentru creşterea încrederii în sine, inclusiv prin utilizarea terapiei prin artă.

Pentru integrarea grupului-ţintă pe piaţa muncii, proiectul presupune: desfăşurarea unui schimb de bune practici în Italia şi elaborarea unui ghid de aplicare a acestora în România; dezoltarea unei platforme IT, în vederea schimbului de experienţă între beneficiari, precum şi între beneficiari şi organizaţii sociale, agenţi economici, specialişti; realizarea a 4 campanii de promovare a unui stil de viaţă sănătos, a controalelor medicale regulate, de prevenire a riscului de îmbolnăvire şi combatere a consumului de droguri. În cadrul acestor campanii, 3 mii de persoane vor fi informate şi testate gratuit pentru HIV/SIDA, cancer, hepatită etc.

De asemenea, iniţiatorii prevăd realizarea a 4 campanii de informare a publicului larg şi a angajatorilor cu privire la problemele cu care se confruntă grupul-ţintă în ceea ce priveşte accesul pe piaţa muncii, în care vor fi informate 2 mii de persoane (angajatori, public larg).

Totodată, vor fi dezvoltate 4 Centre de Incluziune Socială în regiunile vizate ale proiectului (Bucureşti-Ilfov, Sud-Est, Sud-Vest, Nord-Est), pentru furnizarea de servicii integrate psiho-medico-sociale (orientare, consiliere profesionala şi mediere în muncă) pentru persoanele din grupul-ţintă. În plus, vor fi ţinute cursuri de formare profesională de sănătate la locul de muncă pentru 800 de persoane din grupuri vulnerabile.

Nu în ultimul rând, proiectul are în vedere integrarea în cursuri de formare profesională de "Educatori între egali" a 16 persoane din grupul-ţintă, care vor participa şi la un schimb de experienţă în Italia.

Proiectul este implementat în parteneriat de către liderul de parteneriat Asociaţia PartNET - Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă, partenerii naţionali: ARAS - Asociaţia Română Anti-SIDA, Fundaţia Renaşterea pentru Educaţie, Sănătate şi Cultură, Confederaţia Patronatul Român şi partenerul transnaţional din Italia - Consorzio Consulting.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb