"Promocion Inversolar 65" investeşte 100 de milioane de euro în trei parcuri fotovoltaice în Arad

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 7 februarie 2013

Parcurile fotovoltaice vor avea suprafaţa de 190 de hectare.

Parcurile fotovoltaice vor avea suprafaţa de 190 de hectare.

Compania spaniolă "Promocion Inversolar 65" derulează o investiţie de 100 de milioane de euro în urma căreia vor fi construite trei parcuri fotovoltaice în localitatea arădeană Prunişor, care aparţine de oraşul Sebiş.

În total, cele trei parcuri vor însuma 190 ha şi 317.000 panouri fotovoltaice. Lucrarea are termen final de execuţie luna august 2013.

Primele două parcuri fotovoltaice sunt aproape de finalizare, au o suprafaţă totală de 44 de hectare, pe care sunt aproape montate cele 72.000 de panouri care vor avea o putere totală de 15 MW. Aceste proiecte vor fi finalizare în martie-aprilie.

Cel de-al treilea parc fotovoltaic este în curs de realizare. Până acum, în acest caz, au fost montate doar o parte din panouri şi se lucrează la amenajarea amplasamentului. Parcul va avea o suprafaţă de 150 de hectare pe care vor fi montate 254.000 de panouri fotovoltaice cu o putere de 50 MW.

Reprezentanţii investitorilor şi primarul oraşului Sebiş au precizat că acest parc fotovoltaic va fi cel mai mare din România şi unul dintre cele mai mari din Europa.

"Energia produsă în acest parc ar asigura necesarul pentru 100.000 de locuitori. Avem semnate deja contractele de conectare la reţeaua naţională de energie electrică, producţia urmând să fie vândută pe piaţa liberă", a precizat directorul tehnic al proiectului, Dragoş Baghiu.

El susţine că în această vară parcul va livra energie la capacitatea maximă, urmând să fie create aproximativ 100 de locuri de muncă permanente.

Durata de exploatare a instalaţiilor de producere a energiei electrice este de 25 de ani.

Primarul oraşului Sebiş, Gheorghe Feieş, a declarat că în urma aces-tei investiţii veniturile la buget, din taxele şi impozitele plătite de companie, vor creşte cu 50 la sută, adică de la patru milioane de euro pe an, la şase milioane de euro.

"Investiţia este o sursă importantă de venituri pentru bugetul local. Am cunsocut investitorii prin intermediul unor oameni din zonă care lucrează în acest domeniu în Spania. Terenul a fost în domeniul privat al oraşului şi l-am vândut în urmă cu doi ani inves-titorilor", a spus Gheorghe Feieş.

La realizarea parcului lucrează 700 de oameni, 200 fiind specialişti aduşi din Spania, iar restul fiind din zonă sau din judeţele învecinate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb