Protest cu tractoare la Braşov

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Politică / 3 septembrie 2010

Protest cu tractoare la Braşov

Fermierii au început ieri acţiunile de protest, prin organizarea de pichete la sediile prefecturilor.

Agricultorii solicită acordarea de subvenţii şi ameninţă cu organizarea unui miting de proporţii şi în Capitală, pe 9 septembrie.

În judeţul Braşov, fermierii au apelat însă la o manieră inedită de protest, un marş cu tractoare pe străzile oraşului.

50 de tractoare au străbătut, ieri, municipiul Braşov, acesta fiind modul în care agricultorii din judeţ au ales să protesteze faţă de politica incoerentă a Guvernului în domeniul agricol.

Liderii de sindicat ai agricultorilor s-au întâlnit cu prefectul Braşovului, Ion Gonţea, pentru a-i înmâna o listă cu revendicări.

Horaţiu Raicu, reprezentantul Agrostar Braşov, a declarat că "dacă măcar o parte din revendicările noastre nu vor fi rezolvate până în 9 septmebrie, când se va desfăşura un miting de proporţii la Bucureşti, va urma un alt miting pe 23 septembrie, când vom bloca vămile şi drumurile naţionale importante din ţară, indiferent de urmări".

Acesta a mai precizat că iniţial se dorea un miting de protest în faţa Prefecturii Braşov, însă ulterior agricultorii s-au gândit să facă un protest inedit cu tractoare.

Fermierii cer elaborarea legislaţiei şi obţinerea acordului de la CE pentru acordarea ajutoarelor de stat în sectorele agricol şi forestier, soluţii pentru plata pe cap de animal şi pentru plata pe suprafaţă, reabilitarea şi adaptarea sistemului de irigaţii astfel încât acesta să poată fi folosit. De asemenea, ei solicită sprijinirea investiţiilor în depozitele de produse agricole, aprobarea unor acte normative pentru acordarea de fonduri pentru calamităţi în agricultură, introducerea în cultură a plantelor modificate genetic.

De asemenea, agricultorii mai solicită măsuri concrete pentru sprijinirea sectoarelor legume-fructe, piscicol, apicol, bio, de creştere a păsărilor, a producătorilor români de tractoare şi maşini agricole precum şi o politică de impozitare care să conducă la diminuarea pieţei negre şi să stimuleze introducerea producţiei agricole autohtone pe piaţa organizată. Fermierii mai vor susţinerea organizaţiilor de agricultori de a participa la grupurile de lucru de la Bruxelles pentru ca interesele agricultorilor să fie mai bine apărate şi reprezentate, măsuri pentru diminuarea costurilor proiectelor, promovarea energiei verzi din surse alternative, măsuri privind întărirea rolului dialogului social şi respectarea obligaţiilor asumate de statul român faţă de producători.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

02 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4950
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2900
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9032
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.1841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb