PROTESTE MASIVE - CORESPONDENŢĂ DE LA FRANKFURT Manifestanţii anti-austeritate au incendiat maşini ale poliţiei din faţa noului sediu BCE

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 18 martie 2015

Protestatari îmbrăcaţi în clovni trec pe lângă o maşină de poliţie în flăcări (Foto Mediafax)

Protestatari îmbrăcaţi în clovni trec pe lângă o maşină de poliţie în flăcări (Foto Mediafax)

FOTOGRAFII CU SCENELE DE PROTEST - GALERIE (VEDEŢI LA SFÂRŞITUL ARTICOLULUI)

---------

Actualizare 20:22 Protestul a luat sfârşit

Protestul s-a încheiat în jurul orei 19:45, a anunţat oficial, pe Twitter, organizatorul Ulrich Wilke.

(Valentin Busuioc)

---------

Actualizare 16:55 Aproape 8.000 de persoane vor începe un marş spre Opera Veche din Frankfurt

Aproximativ 8.000 de persoane vor începe un marş de la ora 17:00 spre Opera Veche a oraşului Frankfurt, ne transmite Virgil Bestea, prin corespondenţă din Frankfurt. Acum, se desfăşoară un miting anti-BCE în Piaţa Romanilor.

(A.C.)

---------------

Actualizare 15:23 Ulrich Wilken, organizator: "Ne dorim ca austeritatea politică să se încheie"

Unul dintre organizatorii protestelor, Ulrich Wilken, a declarat, pentru Reuters, că "protestul este împotriva BCE, ca membră a troicii, care, în pofida faptului că nu este aleasă în mod democrat, împiedică activitatea guvernului grec. Ne dorim ca austeritatea politică să se încheie". "Ne dorim un protest puternic, dar paşnic", a adăugat el pentru Reuters.

Draghi: "Este incorect să învinuieşti BCE pentru austeritate"

Preşedintele BCE, Mario Draghi, a transmis că "nu este corect" să fie învinuită Banca Centrală Europeană ca principal perpetuator al austerităţii în Europa.

"Ca o instituţie europeană care şi-a jucat rolul central de-a lungul crizei, BCE a devenit şi un punct central pentru cei frustraţi de această situaţie", a zis Draghi, la inaugurarea sediului instituţiei din Frankfurt.

(E.D.)

---

Actualizare 14:58 Mugur Isărescu şi Florin Georgescu (BNR) participă la inaugurarea sediului BCE

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR participă, astăzi, la Frankfurt, la inaugurarea noului sediu al BCE, potrivit departamentului de presă al Băncii.

(E.D.)

---

Corespondenţă de la Virgil Bestea, Frankfurt

Protestele de la inaugurarea noului sediu BCE s-au precipitat în momentul de faţă, ne transmite Virgil Bestea, prin corespondenţă din Frankfurt. Potrivit domniei sale, s-a comunicat faptul că manifestanţii au folosit gaze care au rănit aproximativ 70 de poliţişti.

Există imagini sfâşietoare prin violenţa fizică, dar şi tineri extrem de amabili care demonstrează pentru lucruri pe care încă nu reuşesc a le distinge.

---

Actualizare 14:02 Poliţie: 200 dintre cei 350 de protestatari arestaţi sunt din Italia

Aproximativ 200 de persoane, dintre cele 350 arestate în timpul protestelor de la inaugurarea noului sediu al BCE, sunt din Italia, potrivit poliţiei din Frankfurt, citată de Sputnik News, versiunea în engleză a agenţiei de presă ruse RIA Novosti.

Anterior, un purtăror de cuvânt al poliţiei a declarat, pentru RIA Novosti, că au fost reţinute aproape 350 de protestatari înaintea deschiderii oficiale a noului sediu BCE.

Grupul de activişti "Blockupy" a cerut, printr-un mesaj publicat pe Twitter, ca poliţia din Frankfurt să elibereze protestatarii reţinuţi.

O purtătoare de cuvânt a grupului "Blockupy" a declarat pentru RIA Novosti că între 300 şi 400 de persoane care protestau politicile de austeritate BCE au rupt cordonul poliţiei din jurul noului sediu al BCE.

Poliţia germană a raportat că 88 de ofiţeri de poliţie au fost expuşi la gaze iritante neidentificate în timpul confruntărilor.

(Alexandru Costea)

---------

Actualizare 11:46 Manifestanţii anti-austeritate au incendiat maşini ale poliţiei din faţa noului sediu BCE

Demonstranţii anti-austeritate au incendiat astăzi maşini ale poliţiei staţionate în Frankfurt, care a fost mobilizată pentru inaugurarea noului sediul al BCE şi, de asemenea, protestatarii au aruncat cu pietre în forţele de ordine, anunţă BBC.

Potrivit RT, poliţiştii au apelat la gaze lacrimogene pentru a dispersa protestatarii "Blockupy", organizaţie anti-capitalism. Un ofiţer de poliţie a fost rănit în turbulenţele declanşate în zona sălii de concerte Alte Oper, situată în vecinătatea noului sediu al BCE.

Poliţia din oraşul german Frankfurt a instalat baricade şi sârmă ghimpată în jurul sediului general al Băncii Centrale Europene (BCE) şi, totodată, au fost mobilizate câteva mii de forţe ale poliţiei, zeci de tunuri cu apă şi câteva elicoptere.

---

Banca Centrală Europeană (BCE) îşi inaugurează astăzi noul sediu la Frankfurt pe Main sub o puternică protecţie a poliţiei, în timp ce mii de manifestanţi împotriva austerităţii au venit din toată Europa cu intenţia de a tulbura ceremonia, informează AFP.

Noua clădire, ridicată pe malul fluviului Main în vechiul cartier portuar Ostend şi compusă din două turnuri din sticlă care se întâlnesc în vârf, găzduieşte deja echipe ale instituţiei monetare de la sfârşitul lunii noiembrie 2014.

Înaltă de 185 m, această clădire, a cărei construire a costat 1,3 miliarde de euro, urmează a fi inaugurată la 10h00 GMT, în prezenţa preşedintelui BCE, Mario Draghi. Între 60 şi 100 de invitaţi, între care 20 de personalităţi din afara instituţiei, sunt aşteptate la această ceremonie, despre care un purtător de cuvânt a spus că va fi "sobră", în contextul crizei actuale.

Un foarte puternic dispozitiv de securitate a fost desfăşurat în jurul zonei, autorităţile aşteptându-se la prezenţa a mii de manifestanţi sosiţi în oraş pentru a denunţa acţiunea BCE, la apelul alianţei anticapitaliste Blockupy, care reuneşte mai multe mişcări de protest, sindicate şi partide politice.

Printre protestatari şi-au anunţat prezenţa reprezentanţi ai mişcării antimondialiste Attac, ai partidului de stânga radical grec Syriza şi mişcării spaniole Podemos, precum şi ai altor mişcări şi curente de opinie care văd în BCE un artizan major al politicilor de austeritate bugetară, impuse unor ţări europene, în frunte cu Grecia.

Organizatorii manifestaţiei contează pe prezenţa a cel puţin 10.000 de persoane, un tren închiriat special aducând din Berlin 800 de activişti. De asemenea, 60 de autocare provenind din 39 de oraşe europene au sosit la Frankfurt.

"Această desfăşurare poliţienească este una dintre cele mai importante organizate vreodată în oraş", a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a poliţiei, care presupune existenţa unei "mari probabilităţi" ca mici grupuri să recurgă la violenţă.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. Cauciuce maschinutzte imtr-un pictorial flamboiant. Parca au aflat si ei ca cei din Ost sunt invatati cu nrutalitatea. Nicht wahr, lieber Andreas. Schöne Grüße von Ostendstrasser Nähe:-) Bist Du süss.

    1. Domnule Bestea,

      Va rugam sa ne contactati la redactie.

      Multumim! 

      Domnule Bestea, domnul Treichl defileaza? in care tabara este? 

      deoarece era ocupat cu domnul Isarescu sa cada la comun acord in ceea ce priveste faptul daca au primit sau nu bancile in 2009 ajutor de stat :-)

    Sper ca Mugur si Florin au fost si ei printre manifestanti...

    1. Le-au stat prăjiturile în gât. Am văzut imagini de acolo printr-un canal video life și erau unii cu un afiș pe care scria "Caviar pentru toți". Ha Ha Ha.

    Haos total a creat BCE si asta vrem !!! Haos si anarhie ! Acuma sa vedem ce lupta dau CHF_istii la bucuresti duminica !

    Poezie:razbunare,razbunare, HAOS,HAOS cat mai mare foc la sediul bancii dati (dar) pe Merkel s-o apanzurati...Ea-i de vina pentru tot:dati-i si un PUMN in BOT!

    1. asa ceva se practic doar la presedintele Romaniei caruia ii spun domnul Comandant iar Mircica fara frica il catolegheaza drept imbecil si nu exista decat o singura persoana care seara de seara se lauda ca ii da un cap un gura. Daca ii spui cuiva in Germania de ideea ta s-ar putea sa iti atragi o anumita antipatie. Te puo, Un Alt Imbecil

    Draghi are dreptate :in spatele AUSTERITATII se afla MERKEL si FMI, cu care Draghi s-a luat la hartza mai demult pe tema "Pericolului DEFLATIEI" sustinuta de madame LAGARDE.__ GRASANA NAZISTA MERKEL a impus AUSTERITATEA=Holocaust ECONOMIC in toata UE ,in timp ce Germania,"Locomotiva Europei" se imprumuta pe timp de criza de la BEI cu 4,6 mld. de Euro FARA DOBANDA, in timp ce aproape toata Europa se imprumuta cu camata de la FMI.--->si de la GRASA NAZISTA a pornit totul...

    1. dragul meu Anonim si anume ca partea din contributiile la asigurari sociale necesare pentru finantarea pensiei dumitale sa le poti investi in ce tara doresti: Grecia, Italia, Spania, Germania, Cehia, Polonia, Romania. Dupa ce ai ales te rog sa ma anunti si pe mine:-) Pupici, Maidanezul Consecvent Virtual

    Asa nebunie si la noi sa fie!! Mihailescu si cu-a lui (ASF) sa se duca dracului!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb