Primul efect al ordonanţelor: protestele de noapte s-au unit cu cele de dimineaţă, care s-au prelungit până seara târziu.
Timid, de pe la ora 8 oamenii au început să ocupe Piaţa Victoriei.
Nu sunt mulţi, "lumea mai şi munceşte"!
Se strigă "Jos Guvernul", "Hoţii", iar pe coli format A4 sunt scrise mesaje. Se fac "bisericuţe", unde se discută intens, cu patimă şi încrâncenare. "Nu ştiu ce e mai deranjant, ordonanţele în sine sau felul în care au fost adoptate", rosteşte un tânăr care bea cafea, cu poftă, dintr-un pahar de plastic. Răspunsul vine imediat: "Ordonanţele trădează interesele acestor politicieni, modul de adoptare vorbeşte despre caracterul lor". În altă zonă, alte discuţii, la fel de intense, dar mult prea pigmentate cu invective. O doamnă încearcă să-l introducă pe premierul Grindeanu în discuţie, dar e contrată instantaneu, pe motiv că "ăsta nu există, e prins cu sfori, guvernul e condus de Dragnea".
Pe la 11 în piaţă apar primele fete cu termosuri cu ceai şi cafea, pungi cu sendvisuri şi ...bomboane. Împart cu generozitate la cunoscuţi şi necunoscuţi. Răsare şi un prim motiv de entuziasm, vine pauza de masă: "ies corporatiştii". De prin birourile din jurul Pieţii Victoriei încep să curgă angajaţii. Pe la prânz sunt prezenţi în faţa Guvernului peste 2000 de oameni. O parte din ei au coli pe care sunt imprimate chipurile ministrului justiţiei, Florin Iordache, şi al şefului PSD, Liviu Dragnea. Din nou, premierul Grindeanu este ignorat.
Glasurile capătă forţă, se huiduie... la pereţii guvernului, se fluieră şi se aud tot mai tare scandările anti-PSD, anti-ministrul justiţiei şi mai ales anti - Liviu Dragnea. Cei prezenţi insistă pe ordine şi calm. "Să fim civilizaţi, altfel nu facem decât să dăm apă la moară celor care ne contestă". Contrar aşteptărilor celor care au mai luat parte la proteste de stradă şi în trecut, jandarmii sunt excesiv de amabili.
Pauza de masă este pe sfârşite, "trebuie să mai şi muncim, să plătim nişte impozite". Se fac planuri pentru ieşirea de seară. Să se aducă lanterne, să se facă grupuri mici pentru a fi împiedicate provocările, să fie îmbrăcate cele mai groase haine din garderobă. Frigul este un alt mare duşman al demonstranţilor. "Nu puteau să dea şi ei ordonanţele astea în aprilie - mai? Noaptea şi în ianuarie!".
Corporatiştii încep să se retragă spre birouri, dar piaţa continuă să fie "alimentată" din alte surse, schimbul doi!
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.02.2017, 04:02)
Acuma e timpul noii generatii sa termine ceea ce nu s-a terminat de 27 de ani de la revolutie: societatea moderna si democratica.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.02.2017, 12:50)
Cu siguranta :)))
2. PSD
(mesaj trimis de Gabriel în data de 02.02.2017, 09:58)
Daca organiza pesedeii protestul, ii invoia pe oameni de la munca, le aducea o sarmaluta si un vin fiert. Lux! Asa.....
3. Corporatiile nu vor sa mareasca minimul pe economi
(mesaj trimis de anonim în data de 02.02.2017, 11:56)
-ie?
Coincidenta ca protestele masive sunt in prima zi de cand e salariul mic marit?
Ciudat cum euro nu fluctueaza acum. Fluctua cand nu aveam guvern. Deci e bine, zic, sa il lasam sa isi faca treaba, sau de cap.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.02.2017, 16:59)
Piperea nu mai mintii si lasa lumea in pace !
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.02.2017, 17:36)
Piperea i-a costat pe bancarzi câteva miliarde de euro. :))))))))
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.02.2017, 11:59)
Superb articolul :))))