Radu Berceanu susţine că nu-l va numi pe Iovan director la Tarom

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 29 mai 2009

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, ieri, la Constanţa, că nu-l va numi vreodată director al Companiei Tarom pe pilotul Adrian Iovan, pentru că managementul unei companii aviatice este ceva foarte diferit de pilotarea unui avion. Radu Berceanu a precizat, totodată, că, dacă va primi o propunere de o persoană care să fie mai competentă decât cine este în prezent în fruntea Companiei Tarom, "cu mare plăcere" o s-o numească director, "indiferent de unde ar veni".

"Am primit tot felul de propuneri pe care, aşa cum le-am primit, le-am respins. Mai ales că, spre deosebire de alte domenii mai pământene, eu, fiind inginer de aviaţie, mai ştiu câte ceva în domeniul ăsta, mai mult decât domnul Vanghelie şi alţii. Siguranţa este un element extrem de important, iar numai formula garantat de Vanghelie nu este suficientă", a afirmat ministrul Transporturilor, făcând referire la propunerea făcută de social-democratul Marian Vanghelie ca pilotul Adrian Iovan să fie numit director al Companiei Tarom.

Radu Berceanu a precizat că "directorul Tarom are de gestionat interesele piloţilor, interesele pasagerilor care sunt cele mai importante, pe ale personalului auxiliar şi mai ales echilibrul financiar al companiei, fiind vorba foarte mult de o problemă de marketing şi mai puţin de pilotaj" şi că, din aceste motive, nu crede că un pilot poate fi directorul companiei Tarom.

Potrivit ministrului Transporturilor, citat de Agerpres, Compania Tarom are, în primul rând, probleme din cauza acestui an dificil, iar, în al doilea rând, este o companie mică, necăjită, într-un colţ sud-est european, pe care guvernanţii încearcă să o menţină la un nivel echilibrat, comparativ cu unele companii aviatice ale diferitelor ţări, care au fost înghiţite de marile companii. "Tarom este, de bine, de rău, la un nivel normal, n-are nici pierderi, nici câştiguri şi asta nu se poate menţine decât cu un management foarte performant", a declarat Berceanu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb