Raiffeisen a majorat cu aproape 30% preţul ţintă al acţiunilor Transelectrica, la 19,6 lei

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 11 ianuarie 2011

Raiffeisen Capital&Investment a majorat cu 29% preţul ţintă la 12 luni al acţiunilor Transelectrica (TEL) la 19,6 lei, după ce ANRE a aprobat creşterea cu 10,4% a tarifului mediu pentru serviciul de trans­port al energiei electrice perceput de companie pentru acest an. Preţul ţintă al acţiunilor Transelectrica este cu 10,5% mai mic decât cotaţia de 21,9 lei din închiderea şedinţei de luni. Titlurile companiei au crescut luni, pe bursa de la Bucureşti, cu 0,55%.

Recomandarea pentru investitori a fost îmbunătăţită de la "vinde" la "reduce", întrucât preţul ţintă, chiar dacă a fost majorat, se află sub cotaţia de tranzacţionare pe bursă, se arată într-un comunicat al Raiffeisen, citat de Mediafax.

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, la finele anului trecut, majorarea cu 10,4% a tarifului Transelectrica, de la 17 lei/MWh la 18,77 lei/MWh.

"ANRE a urcat cu 10,4% tarifele Transelectrica, peste estimarea noas­tră de 7%. Decizia contrazice şi aşteptările conducerii companiei pentru o majorare de 7% anul aces­ta. Anticipăm o ajustare mai rapidă a tarifelor. Din cauza tarifelor mai mari ne aşteptăm ca profitul net să fie cu circa 50% mai mare decât anticipam anterior în perioada 2011-2014", se arată în comunicat.

Transelectrica este operatorul sis­temului naţional de transport al electricităţii, fiind controlată de stat prin Ministerul Economiei, care deţine 73,7% din acţiuni. Fondul Proprietatea are 13,5% din titluri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ..la Transelectrica nimic nu tine mai mult de un an: profituri, recomandari ale analistilor, optimismul conducerii executive...:))))) Asa ca e goana cine speculeaza mai repede pe titluri. S-apoi recomandarea de la Reiffeisen pune cireasa pe prajitura daca e sa vedem situatia lor personala financiara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb