Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank în România a scăzut la 29% în trimestrul doi

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 1 septembrie 2014

Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank în România a scăzut la 29% în trimestrul doi

Actualizare 14:56 Activele Piraeus Bank România au crescut în S1 cu 15% faţă de 30 iunie 2013

La 30 iunie 2014, activele Piraeus Bank România se situau la aproximativ 2,05 miliarde euro, un avans de 15% faţă de 30 iunie 2013, se arată într-un comunicat remis azi redacţiei.

Potrivit sursei citate, Piraeus Bank România a realizat un profit brut de peste 6,4 milioane euro în primul semestru al acestui an.

Volumul creditelor acordate în primul semestru al lui 2014 a crescut cu 11% faţă de rezultatul obţinut în S1 2013 şi a ajuns la aproximativ 1,5 miliarde euro, în timp ce costurile de provizionare au scăzut cu 2% în acelaşi interval.

Valoarea depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania la 30 iunie 2014 depăşea 1,1 miliarde de euro, cu 17% mai mult comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Iannis Kyriakopoulous, General Manager Piraeus Bank Group este citat în comunicare: "Rezultatele financiare bune pe care banca le-a raportat în special în primele 6 luni ale acestui an sunt în linie cu aşteptările Grupului şi estimăm că Piraeus Bank România va rămâne profitabilă în următorii ani, în conformitate cu planurile Grupului".

"Piraeus Bank România şi-a continuat evoluţia pozitivă care a caracterizat începutul anului 2014, astfel că profitul băncii a avansat de la 4,6 milioane de euro, în primul trimestru din 2014, la peste 6,4 milioane euro în primul semestru al acestui an. Această traiectorie ascendentă este în linie cu strategia băncii mamă, precum şi cu planul de restructurare al Grupului Piraeus până în 2018, aprobat de Comisia Europeană, plan care prevede creşteri ale activităţii Piraeus Bank în România. Rezultatul a fost susţinut de scăderea portofoliului de credite neperformante şi reducerea costurilor de provizionare, de evoluţiile pozitive înregistrate pe zona creditării corporate şi SME, precum şi de avansul realizat în activitatea de atragere de surse. Banca a continuat procesul de redimensionare a reţelei sale de unităţi şi a derulat o serie de proiecte de eficientizare a proceselor interne pentru a-şi consolida prezenţa pe piaţa din România. Piraeus Bank România îşi va continua creşterea pe piaţa bancară românească, operaţiunile de aici reprezentând un punct forte şi un centru de profit pentru Grupul mamă", a afirmat în sursa citată Cătălin Pârvu, CEO Piraeus Bank România.

La sfârşitul lunii decembrie 2013, Piraeus Bank România deservea aproape 300.000 de clienţi şi deţinea o reţea formată din 135 de sucursale.

---------

Rata creditelor neperformante a Piraeus Bank în România a scăzut la 29% în trimestrul al doilea, faţă de 35% în trimestrul precedent, ca urmare a revizuirii în scădere a portofoliului cu 180 de milioane de euro, potrivit datelor publicate vineri de instituţia financiară elenă, citate de Mediafax.

La sfârşitul lunii iunie, Piraeus Bank deţinea în România active de 1,8 miliarde de euro, în creştere uşoară de 1a 1,76 miliarde de euro în martie.

Soldul brut al creditelor era la sfârşitul primului semestru de 1,5 miliarde de euro, iar portofoliul depozitelor, de 1,08 miliarde de euro, este cu 5% peste nivelul din decembrie 2013.

Piraeus Bank a înregistrat în trimestrul al doilea venituri nete în valoare de 80 de milioane de euro şi cheltuieli operaţionale de 35 de milioane de euro. Banca a anunţat pentru primul trimestru un profit net de 4,6 milioane euro în România, în creştere cu 90% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, rezultat susţinut de creşterea creditelor cu 21% şi a depozitelor cu 17%. Instituţia financiară avea în iunie o cotă de 3,2% pe piaţa creditelor din ţara noastră, în scădere de la 3,5% la sfârşitul lunii martie. Cota pe piaţa depozitelor era de 1,8%, aceeaşi cu cea de la sfârşitul primului trimestru.

Piraeus Bank România deţinea în luna iunie 135 de sucursale şi 1628 de angajaţi, comparativ cu 140 de sucursale şi 1685 de angajaţi în primul trimestru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb