REGINA MARIA:  Perioada pandemiei a accentuat tendinţa românilor de a amâna vizita la medic

F.D.
Miscellanea / 19 iulie 2022

Perioada pandemiei a accentuat tendinţa românilor de a amâna vizita la medic

În ultimii doi ani, aproximativ jumătate dintre românii din mediul urban nu au ajuns la medic pentru controale de rutină. În contextul în care medicina preventivă devine o prioritate din ce în ce mai mare,

Reţeaua de sănătate Regina Maria îşi propune să amplifice importanţa vizitei la medic şi oferă pacienţilor români discount-uri la pachete de screening importante, sub îndemnul campaniei Ascultă-ţi corpul, mergi la medic, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, conceptul campaniei potenţează importanţa relaţiei dintre pacient şi corpul său, transformând policlinicile REGINA MARIA într-o promisiune pentru mai multă atenţie şi implicare în relaţie. 

Datele unui studiu lansat de PALMED (Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private) în februarie 2022 arată că medicina preventivă ocupă un rol secundar în România, în timp ce majoritatea pacienţilor ajung în cabinetul de consult doar în momentul în care afecţiunea este deja avansată.

Limitarea accesului la serviciile de sănătate din perioada pandemiei a alimentat şi mai mult comportamentul pacienţilor de a evita monitorizarea sănătăţii. Conform unui research Ispos la nivelul anului 2021, aproape jumătate dintre românii din mediul urban au mers mai puţin sau deloc la medicul de familie (43%) sau la medicul specialist (50%). În acelasi timp, un sfert dintre români (23%) nu şi-au făcut deloc analize de sânge, respectiv 29% nu au apelat la investigaţii, monitorizări sau ecografii de

monitorizare sau prevenţie. Datele arată faptul că interesul pentru a merge la medic sau a face analize a fost mai scăzut in rândul bărbaţilor şi al persoanelor cu educaţie şi venituri mai mici, ceea ce a determinat accentuarea urgentelor medicale.

Într-un studiu realizat de aceeaşi companie de research în 2021, 54% dintre medicii de familie şi 68% dintre specialiştii intervievaţi au observat o creştere a numărului de urgenţe/ agravarea afecţiunilor pentru pacienţii cronici.

Pentru a impulsiona vizita la medic din timp şi a descuraja autodiagnosticarea, Reţeaua Regina Maria a creat pachete de screening cu 20% discount până la 31 august, accesibile exclusiv în Policlinici.

De asemenea, numărul tinerilor care se confruntă cu afecţiuni sau boli asociate stilului de viaţă pe care nu sunt obişnuiţi să le comunice specialiştilor este în creştere.

În acest context, devine din ce în ce mai important ca tot mai mulţi tineri să conştientizeze importanţa consultării specialiştilor pentru problemele medicale cu care au ajuns să se confrunte astăzi. Până pe 31

august, studenţii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani beneficiază de pachete de preventie destinate nevoilor lor şi stilului lor de viaţă, cu discount de 30%, se mai arată în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Iata si o alta problema.... angajatorul meu a anulat de doi ani controlul medicinei muncii. Pe motiv ca nu poate organiza la birou un control ca inainte de pandemie.

    de frica sa nu fie vaccinati si internati cu forta .

    1. si sa nu ii cazeze oculta pe Marte .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb