REUNIUNE DE URGENŢĂ G7 promite, din nou, să coopereze în problema datoriilor din Europa

V. Ribana
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 iunie 2012

G7 promite, din nou, să coopereze în problema datoriilor din Europa

Euro scade

Miniştrii Finanţelor şi bancherii de top din Grupul celor Şapte state puternic industrializate (G7) au stabilit ieri, în cadrul unei teleconferinţe de urgenţă, să consolideze cooperarea pentru gestionarea problemelor care afectează Spania şi Grecia, potrivit anunţului făcut de ministrul nipon al Finanţelor, Jun Azumi.

Teleconferinţa a abordat criza din zona euro, respectiv ameninţarea pe care o reprezintă aceasta la adresa economiei mondiale.

Oficialul japonez a adăugat că şi-a informat omologii din G7 că ţara sa este îngrijorată din cauza impactului pe care îl are asupra economiei aprecierea yenului şi declinul acţiunilor tranzacţionate la bursele nipone. Jun Azumi a îndemnat G7 să reafirme acordul din septembrie 2011, potrivit căruia ţările din grup vor coopera dacă va fi nevoie în privinţa cursului valutar. Înţelegerea G7 prevede că fluctuaţiile excesive de curs valutar afectează economia mondială.

Tot ieri, Uniunea Europeană a arătat că nu există "divergenţe majore" în cadrul G7 cu privire la rezolvarea crizei datoriilor din zona euro. Amadeu Altafaj, purtător de cuvânt al comisarului european pentru economie şi afaceri monetare - Olli Rehn, a declarat: "Nu există divergenţe de opinie atunci când se pune problema rezolvării crizei. Statele Unite s-au arătat < extrem de pozitive > în privinţa răspunsului schiţat de Comisia Europeană şi Uniunea Europeană, ca un întreg".

La rândul lor, oficialii Departamentului Trezoreriei din SUA au informat că în cadrul teleconferinţei de urgenţă au fost analizate progresele privind realizarea unei uniuni financiare şi fiscale în Europa.

"Miniştrii şi guvernatorii G7 au analizat evoluţia economiei globale şi a pieţelor financiare, respectiv răspunsul luat în calcul de cei responsabili", notează declaraţia Trezoreriei.

Menţionăm că euro s-a depreciat ieri, pe pieţele externe, faţă de moneda americană, în condiţiile în care Madridul a cerut sprijin extern pentru sectorul bancar. Totodată, dinamica euro a fost influenţată în mod negativ de anunţul privind scăderea producţiei industriale şi a serviciilor din zona euro.

Euro a coborât cu 0,4% pe piaţa din New York, la ora 10.41, ajungând la 1,2449 dolari.

G7 include Statele Unite, Canada, Japonia, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Italia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb