Reuters: Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ''rapid''

R.S.
Internaţional / 22 aprilie

Reuters: Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ''rapid''

Preşedintele SUA Joe Biden a promis astăzi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că va trimite "rapid" ajutoare militare "importante" Ucrainei, odată ce Congresul american va adopta definitiv un nou pachet de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev, relatează Reuters.

Statele Unite "vor furniza rapid noi ajutoare militare importante pentru a răspunde nevoilor urgente de luptă şi apărare aeriană ale Ucrainei" şi aceasta de îndată ce Senatul american va adopta, la rândul său, enormul plan de ajutor validat sâmbătă de Camera Reprezentanţilor, potrivit unui comunicat al Casei Albe, scrie Reuters.

La rândul său, preşedintele ucrainean Volodomir Zelenski i-a mulţumit omologului său american Joe Biden pentru "sprijinul neclintit" acordat ţării sale, după deblocarea noului plan de ajutor american de către Camera Reprezentanţilor.

"Îi sunt recunoscător lui Joe Biden pentru sprijinul său neclintit pentru Ucraina şi pentru adevăratul său leadership global", a spus şeful statului ucrainean într-un mesaj postat pe platforma X, afirmând că omologul său american i-a dat asigurări ca noul pachet de ajutor va fi "rapid şi puternic şi va întări capacitatea noastră de apărare antiaeriană, cu rază lungă şi de artilerie", conform Reuters.

Joe Biden a vorbit, de asemenea, cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Casei Albe. Cei doi lideri au convenit că este "vital" să sprijine în continuare Ucraina.

Europenii au dat asigurări luni că vor continua să acorde asistenţă Kievului, dar fără să anunţe măsuri concrete, într-un moment în care ucrainenii cer în special baterii de apărare antiaeriană.

Camera Reprezentanţilor din SUA a adoptat sâmbătă un pachet mult aşteptat de 61 de miliarde de dolari pentru a ajuta Ucraina în războiul cu Rusia. Această asistenţă militară şi economică, rezultatul unor luni de negocieri extrem de tensionate şi laborioase, trebuie aprobată acum de Senat, şi apoi semnată de preşedintele Joe Biden, mai transmite Reuters.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Peste 150 de mii de militari antrenati de NATO. 50 de miliarde oferite de catre UE . 61 de miliarde oferite de catre SUA .Dizlocarea unui numar semnificativ de militari ucrainieni aflati in linia a doua actiune ce va fi preluata de catre militarii NATO .Cresterea imediata a PIB ului oferit NATO dupa alegerile europarlamentare ce mareste forta NATO cu cel putin 30 de procente .Pozitionarea in Romania si Polonia a unor baza NATO ce au si capacitati nucleare .Pierderea alegerilor de catre Trump .Noutatile absolute in materie de tehnologie militara ,noul scut de aparare aeriana European acolo unde si Elvetia isi anunta participarea impreuna cu sanctiunile ce deja au slabit Rusia ne arata cine este cistigatorul.

    1. Prea multa propaganda bate la ochi.

      johnson in 2022 catre ucraina = continuati razboiul cu rusii si va vom sustine militar si financiar

      rezultatul = fara modificari majore pe front doar mii de morti si de o parte si de alta si echipamente militare distruse 

      biden in 2024 catre ucraina = continuati razboiul cu rusii si va vom sustine militar si financiar 

      la fel va fi si acum  

      dar america iese invingatoare = armata rusa este slabita si echipamente militaredistruse  

      ucraina si armata ucrainiana este distrusa dar asta nu conteaza pentru americani

      doar distrugerea armatei ruse  

    Din pacate pe zi ce trece mor tot mai multi pe ambele parti, pierderile materiale se maresc si candva, cumva se va sfarsi acest razboi . Indiferent cine va castiga, dupa terminarea razboiului statele trebuie sa reia relatiile economice si sa survoleze spatiul aerian ca altfel se face risipa de combustibil, timp si aceasta stare creaza inflatie.

    Ucraina e pa, trebuia ajutata cand aveau militari, acum au ramas cativa si aia demoralizati.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb