Reuters: CEO Cruise şi-a cerut scuze pentru un accident care a dus la întreruperea operaţiunilor vehiculelor sale autonome în SUA

A.F.
Companii / 20 noiembrie 2023

Reuters: CEO Cruise şi-a cerut scuze pentru un accident care a dus la întreruperea operaţiunilor vehiculelor sale autonome în SUA

CEO Cruise, firma de robotaxiuri a General Motors (GM), şi-a cerut sâmbătă scuze pentru un accident care a dus la întreruperea operaţiunilor vehiculelor sale autonome în SUA, în timp ce efectuează o evaluare a siguranţei, transmite Reuters.

Într-un e-mail adresat personalului, văzut de Reuters, CEO-ul Cruise, Kyle Vogt, a mai spus că firma va face o nouă ofertă de licitaţie pentru a permite angajaţilor să vândă acţiuni, la doar două zile după anularea unei oferte anterioare.

"Îmi pare rău că am deviat de la curs sub conducerea mea şi că acest lucru a afectat mulţi membri ai Cruise într-un mod profund personal. În calitate de CEO, îmi asum responsabilitatea pentru situaţia în care se află Cruise astăzi. Nu există scuze şi nu există nici o acoperire pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să mărim siguranţa, transparenţa şi implicarea comunităţii", a scris Vogt în e-mailul adresat angajaţilor.

Vogt a mai remarcat că abordarea companiei de a lucra cu autorităţile de reglementare, presa şi publicul "trebuie să se îmbunătăţească".

Cruise a declarat joi că angajaţii nu vor putea să-şi vândă acţiunile în programul de răscumpărare în trimestrul curent, deoarece acesta este supus unei revizuiri de compensare.

Dar Vogt a spus în e-mailul său de sâmbătă că anumiţi angajaţi ar putea vinde un număr limitat de acţiuni într-o oportunitate unică, invocând preocupările lucrătorilor cu privire la obligaţiile fiscale.

Compania necotată la bursă Cruise a introdus programul de acţiuni - conceput pentru a atrage şi reţine talentele - în 2022, pentru a le permite angajaţilor actuali şi foşti să-şi vândă capitalul investit către GM şi altor investitori în fiecare trimestru.

Suspendarea programului a stârnit reacţii din partea unor angajaţi care au spus că se vor confrunta cu sarcini fiscale grele asupra acţiunilor care au fost atribuite la o evaluare mult mai mare, pe 15 octombrie.

Anularea programului a ajutat la reducerea costurilor pentru GM, după ce a trebuit să întrerupă operaţiunile Cruise.

"V-am auzit îngrijorările şi dezvoltăm un plan pentru a realiza o nouă ofertă de licitaţie, care ar furniza lichiditate RSU, mpentru a atenua potenţialele obligaţii fiscale", a spus Vogt, referindu-se la unităţile de acţiuni restricţionate, un tip de compensare a capitalului propriu.

Vogt nu a oferit detalii despre noua ofertă.

Un angajat frustrat a declarat sâmbătă pentru Reuters: "Mă bucur că şi-au dat seama că trebuie să remedieze situaţia".

Un purtător de cuvânt al Cruise nu a avut un comentariu imediat, sâmbătă.

În noiembrie, Departamentul de Autovehicule din California (DMV) a ordonat Cruise să-şi scoată maşinile fără şofer de pe drumurile statului, considerând vehiculele un risc pentru public şi spunând că Cruise a denaturat siguranţa tehnologiei sale.

Cruise nu a dezvăluit iniţial toate înregistrările video ale unui accident din 2 octombrie, care a implicat un alt vehicul şi s-a terminat cu unul dintre taxiurile Cruise târând un pieton, a spus autoritatea de reglementare.

Cruise a declarat că le-a arătat oficialilor DMV din California videoclipul complet al accidentului de mai multe ori şi a oferit o copie oficialilor.

Cruise a suspendat toate serviciile de robotaxiuri din Statele Unite, declarând că trebuie să recâştige încrederea publicului printr-o revizuire completă a siguranţei vehiculelor sale şi a tehnologiei de conducere autonomă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb