REUTERS: Rusia spune că a primit delegaţii ale Armatei Siriene Libere

Adina Lateş
Internaţional / 27 octombrie 2015

Un oficial din Ministerul rus de Externe a declarat luni că delegaţii ale Armatei Siriene Libere (FSA) susţinută de Occident au vizitat Moscova de mai multe ori, au anunţat agenţiile de presă ruse, în timp ce Moscova şi-a intensificat eforturile politice pentru a rezolva criza din Siria, informează Reuters.

Kremlinul a anunţat de asemenea că preşedintele Vladimir Putin, principalul aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a vorbit la telefon pentru a doua oară în cinci zile cu regele Salman al Arabiei Saudite, o ţară ce a sprijinit adversarii guvernului de la Damasc.

Puterile occidentale au acuzat Rusia că îşi foloseşte forţele aeriene pentru a bomba grupurile rebele prooccidentale, cum ar fi FSA, de la declanşarea loviturilor ei aeriene pe 30 septembrie, declarând o campanie împotriva terorismului, potrivit Reuters.

Oficialul din Ministerul rus de Externe Mihail Bogdanov, răspunzând unei întrebări dacă grupul Armata Siriană Liberă a vizitat Moscova săptămâna trecută, a fost citat de agenţia de presă Interfax declarând: "Da, au fost aici, inclusiv în această" săptămână.

"Ei sunt aici tot timpul, iar acestea sunt persoane diferite, unele pleacă, altcineva soseşte, dar toate spun că sunt reprezentanţi ai Armatei Siriene Libere", a mai spus el.

Conform sursei citate, Rusia şi-a schimbat poziţia în legătură cu rebelii Armata Siriană Liberă, declarând sâmbătă că forţele aeriene ruse, care bombardează obiective din Siria de la 30 septembrie, ar fi gata să-i ajute pe insurgenţi, dacă ar şti unde se află, mai aminteşte Reuters.

Comentariile au fost făcute la câteva zile după ce Assad s-a întâlnit la Moscova cu Putin pentru a discuta despre o campanie militară comună împotriva militanţilor islamişti în Siria.

Rusia afirmă că scopul principal al eforturilor ei militare, şi anume sprijinul aerian pentru forţele lui Assad, este de a combate terorismul.

Puterile occidentale, cu toate acestea, acuză Moscova că doar încearcă să-l menţină la putere pe vechiul ei aliat Assad şi să-şi asigure interesele, inclusiv o bază navală, mai precizează Reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb