Reuters: Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut în mod neaşteptat în februarie

T.B.
Macroeconomie / 30 martie 2024

Reuters: Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut în mod neaşteptat în februarie

Vânzările cu amănuntul din Germania au scăzut în mod neaşteptat în februarie, potrivit datelor oficiale, anulând speranţa că consumul privat ar putea ajuta cea mai mare economie a Europei să se redreseze în primul trimestru, transmite Reuters.

Vânzările cu amănuntul au scăzut cu 1,9% în februarie, faţă de luna precedentă, în termeni reali, conform sursei citate.

Analiştii chestionaţi de Reuters anticipau o creştere de 0,3% în februarie.

"Probabil asta este sfârşitul pentru creşterea pozitivă din primul trimestru. Cu producţia industrială cântărind PIB-ul, speranţele s-au îndreptat către consumul privat, pentru a compensa", a spus economistul şef al VP Bank, Thomas Gitzel, conform sursei citate.

Vânzările cu amănuntul de produse alimentare au scăzut cu 1,7% în termeni reali, comparativ cu ianuarie. Afacerile non-alimentare au scăzut cu 1,0%, în timp ce vânzările pe internet şi prin poştă au înregistrat o scădere a vânzărilor reale de la lună la lună de 2,8%, relatează sursa menţionată.

Sentimentul consumatorilor germani a fost redus, în ciuda inflaţiei în scădere, deoarece incertitudinea rămâne ridicată, un sondaj realizat de GfK şi Institutul pentru Decizii de Piaţă (NIM) din Nurnberg prognozând doar o uşoară creştere pentru aprilie, la -27,4, de la -28,8, precizează Reuters.

Creşterea veniturilor reale şi o piaţă stabilă a muncii sunt baze bune pentru redresarea rapidă a economiei de consum, dar există încă o lipsă de securitate şi optimism, a spus analistul pentru consumatori Rolf Buerkl de la NIM, potrivit sursei.

Există posibilităţi de îmbunătăţire, potrivit unui sondaj Ifo publicat joi, care a constatat că climatul de afaceri şi aşteptările din sectorul retail s-au îmbunătăţit în martie, conform aceleiaşi surse.

"Pesimismul care a fost o trăsătură atât de caracteristică a timpurilor recente se retrage", a spus analistul Ifo Patrick Hoeppner, notează Reuters.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. E începutul sărăciei Germaniei sa băgați în lanțuri de proasta ce este, după 2 războaie în care SUA i-a tras clapa acum a ajuns și mai rău, nemți noi negri pe plantația americanilor, istoria nu se repeta se aseamănă, dar prostia germana rămâne aceiași.

    1. Exact,,, Cand lumea nu mai cumpara nici mancare ce asteptari poti sa mai ai de la economie?

      Sa creasca numai prin cumparaturi de armament de la altii sau cum? 

    În Germania începe să meargă mai rău la nemți, șomajul e scăzut dar munciie pe care fac esteuropenii nu sunt acceptate de șomerii nemți și așa crește frustrarea și nemulțumirea, nemții nu prea se angajează în asistența socială sau construcții sau în diferite fabrici abatoare etc acum situația este încă OK,dar odată cu robotizarea șomajul va crește în rândul nemților,deci momentan dacă accepți salarii mai reduse și muncă mai multă găsești lejer de munca mai ales în domeniile unde lucrează imigranții,dar oricum nu poți compara Germania cu Romania, Germania este stat social în România poți muri de foame dacă nu te poți descurca,nu ai de lucru,nu poți face șmecherii etc, în România nu există ajutorul social din care poți trăi măcar,deci hai să nu ne plângem de milă Germania

    1. corect

    Sa nu cumva sa fi fost asteptarile exagerate, asa cum sunt intotdeauna in Romania cand se face bugetul.

    E inceput de saracie de durata, de ce se ne mai ascundem dupa colt? 

    In Romania avem semnale clare de foame de cel putin 1 an, asta e al 2-lea...

    Ideea este ca saracia asta se propaga accelearat in toata Europa si nu tine cont de statistici.  

    1. cu cit te saraceste guvernul, cu atit esti mai cuminte....nu saracesc cei de care au nevoie sa i apere guvernantii...magistrati,procu rori,militieni,jandarmi,sri...

    Ce mai contează? Să fie slava din belșug.

    ...

    Germany GfK Consumer Climate cazut in teasta… erau semne de cadere din 2018-2019…

    de la 10.9 sept 2017 la 9.1 feb 2020 la minus -23.1 Mai 2020 la + 1 nov 2021 la minus - 42.8 oct 2022 la minus -24.6 aug 2023 la minus 28.8 Mar 2024…. 

    Daaa…. “a crescut”… :)))… optimismul :))… 

    Index nominal Imo Germania in Slump… de la 224.87 Jun 2022 la 209.24 Jan 2024 … is an economic housing depression… sa nu uitam ca a fost criza imo in germania la acces locuinte si chirii…!!! au fist proteste inainte de soc “covid”…  

    Sunt curios cum va afecta germania cele 200.000 de mii de ipoteci din Cluj dar nu inainte de a finaliza crack up boomul clujul! asa cum a afectat in trecut Cipru Grecia Spania Italia ipotecile din Bucuresti! 

    este interesant ca nemtii declara somaj “relativ mic” si tot au slump in imobiliare si piata de credit… deci se poate si asa… la fel a fost interesant si ciclul de somaj in scadere din 1947 16% in tavan pana in 0,6% somaj in aug 1970 (exact cu nixon dolarul si aurul) unde imobiliarele erau relativ in slump! 

    Deci istoria demonstreaza ca poti avea imobiliare in pret real slump si venituri si productivitate in boom… ce pot genera nasteri suplimentare si imbunatatii piramida populatiei!  

    Ps: germania a cunoscut cel mai mare boom bupa ww2 pana in 70… urmat de cel mai mare slump pana in 97 somaj 12% unde traiectoria ascendenta a daramat si zidul berlin… a stat relativ somaj sus pana in 2004… acum e iar spre descendent… dar o parte din descendent a fost ajutat devspecula imo si nu de productie… acum vad ca imo tuseste si poate “productia de ceva” va continua sa tina somaj jos… a se tine cont ca pe acest ciclu de somaj spre minime in germania s-au nascut mai putini copii… fata de ciclul trecut lung de boom de dupa w2… 

    s c c r e t  

    1. din 46-47 pana 1970… germania a avut 24 ani de boom… urmat pana in dec 2004 24 ani de slump… urma in prezent iar de 20 ani de boom…

      intrebare: catt boom economic mai incape in ciclul de expansiune german? 

      4 ani? 5 ani?  

      Pentru raspuns tre sa urmarim youth somer ce au lag la someri in fata! 

      s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb