Revenire a burselor europene

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 iulie 2008

Revenire a burselor europene

Ieri, pe pieţele europene, acţiunile, care scăzuseră în ultima vreme, au înregistrat o uşoară creştere după prânz, împingând indicele Euronext 100 în sus cu 0,30 de procente. Printre câştigători se situează grupul bancar francez Natixis, în creştere cu 6,29 de procente, în urma anunţului că acţionarii săi principali au decis să finanţeze planurile de expansiune financiară a companiei cu o solidă bază de 500 de milioane de euro. Alte companii care au contribuit la creşterea indicilor europeni au fost: Galp Energia, grup care activează în domeniul petrolier şi al gazelor naturale, creditată de acţionari în urma scumpirii petrolului, cu o creştere de 5,37% şi Portugal Telecom, cu o urcare de 5,03%, în urma anunţului din ziua precedentă că Deuts­che Bank şi-a mărit portofoliul pînă la 2% din acţiunile companiei de telefonie.

Dintre indicii naţionali, PSI-20 al bursei portugheze a crescut cel mai mult ieri, cu 3,19 procente după-amiază, după ce ieri companiile portugheze evoluaseră atît de slab, din cauza lipsei de lichidităţi pe piaţă, încât acelaşi indice coborâse cu 5 procente. Celelalte pieţe europene au evoluat în jurul liniei de zero variaţie, înregis­trân­du-se uşoare creşteri de 0,09 procente la Paris şi 0,12 la Bruxelles.

În Germania, indicele DAX se afla în uşoară creştere cu 0,10 procente, reflectând jocul de creşteri în sectorul bancar cu scăderi în sectoarele de producţie de mărfuri. Astfel, Commerzbank AG cres­cuse cu 5,36 procente faţă de ziua precedentă, Deutsche Bank cu 4,54 procente şi Deuts­che Postbank AG cu 2,49 de procente.

La Londra, indicele FTSE 100 a pierdut în jur de 18 puncte şi 0,32 procente din valoarea sa, ajungând la valoarea de 5462.10 puncte. Leaderul industriei farmaceutice Astra-Zeneca a avut o evoluţie pozitivă, valoarea sa urcând cu 5,45 procente, după ce a anunţat că a câştigat patentul pentru medicamentul Seroquel, folosit în tratamentul schizofreniei. În contrapartidă, celălalt mare producător de medicamente, GlaxoSmithkline, a anunţat că se află foarte aproape de a obţine aprobările pentru producerea şi comercializarea medicamentului Arranon, necesar bolnavilor de leucemie, şi a fost creditat şi acesta cu o creştere bursieră de aproape 4 procente.

În America, piaţa a fost în creştere în prima oră tranzacţionare, condusă de companiile financiare care au anunţat că deţin suficient capital pentru a acoperi pierderile provenite din insuccesul pe burse. JPMorgan, a treia bancă din America din punc­tul de vedere al mărimii, a urcat în preferinţele investitorilor cu încă 1,1 procente, alături de distribuitorul de cafea Starbucks, care a anunţat restructurări şi închiderea a 600 de magazine şi care a urcat cu 1,4 procente în prima oră. Astfel, NYSE Composite a crescut cu 3,04 procente, ajungând la 8641.96 de puncte, iar Dow Jones Industrial cu 1,46 de procente, ajungând la 11383.72 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb