REVISTA PRESEI 03.10.2018

F.B.
Revista Presei / 3 octombrie 2018

REVISTA PRESEI 03.10.2018

Adevărul

ROEXIT. Cum face PSD primul pas pentru scoaterea României din UE

Adevărul notează că liderii PSD au lansat discursuri anti-UE, spunând că România e suverană să decidă orice vrea şi nu e la cheremul nimănui. Reacţia a venit după ce prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, tot socialist, a criticat guvernarea PSD.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, i-a mustrat ieri pe cei din coaliţia PSD-ALDE pentru modul cum în ultimii doi ani au lucrat pentru mutilarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, oficialul de la Bruxelles arătând că România face paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta împotriva corupţiei şi apărarea libertăţii presei. "Facem apel la Guvernul României să dea curs recomandărilor din raportul MCV din 2017, recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi recomandărilor GRECO".

Dragnea: România a fost ameninţată brutal Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a reacţionat printr-o replică dură la adresa lui Timmermans, spunând că România a fost ameninţată "brutal". "Trebuie să recunosc că sunt destul de dezamăgit de această atitudine pentru că nu mi-am imaginat niciodată că o ţară intrată în Uniunea Europeană va fi ameninţată în felul acesta, atât de brutal. Aceasta de fapt nu a fost o dezbatere, a fost o listă de luări de poziţii stabilite dinainte, o condamnare deja, înainte de a se studia probele".

Bancherul

OTP Bank îşi face reclamă înşelătoare la credite

Publicaţia Bancherul dezvăluie faptul că OTP Bank isi face reclama inselatoare la credite, prin prezentarea unei dobanzi mici, dar care nu este cea standard, fiind valabila doar in anumite conditii, precum incasarea salariului intr-un cont al bancii si contractarea de produse suplimentare, respectiv un pachet de cont si o asigurare.

Astfel, OTP Bank isi prezinta pe site-ul propriu creditul ipotecar "cu dobanda de la 5,25%", dupa care urmeaza un semn al exclamarii (substitutul stelutei, care este indiciul reclamelor inselatoare) care afiseaza, daca faci click pe el, urmatorul text: "In functie de profilul clientului si istoricul de creditare. Orice solicitare de credit pentru aceasta oferta va fi analizata conform politicii interne a bancii si reglementarilor legale in vigoare, in baza documentatiei prezentate si a nivelului de dobanda aplicabil profilului de client. Asupra nivelului de dobanda aplicabil profilului de client analizat pot interveni modificari in urma analizei solicitarii de credit, atat in sens descrescator cat si crescator."

Asadar, pana la urma dobanda de 5,25% poate fi si mai mica, nu doar mai mare, ceea ce contrazice textul "cu dobanda de la 5,25%". Astfel, arată redactorii ai publicaţiei Cotidianul, reprezentantii OTP Bank au fost întrebaţi: pana la cat poate sa ajunga doabnda "de la 5,25%"?

Raspunsul a fost: "pana la 7.45%". Cu toate acestea, se pare că "OTP Bank" nu este oaia neagra a bancilor in privinta reclamelor inselatoare: am vazut aici ca si BRD si ING isi promoveaza incorect creditele.

Cotidianul

Cinci minute pentru Dăncilă în Parlamentul European

Cotidianul scrie că plenul Parlamentului European dezbate astăzi situaţia statului de drept din România, aici fiind prezentă şi Viorica Dăncilă. Ieri seară, premierul Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au avut o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Tudorel Toader a declarat că o concluzie a discuţiilor a fost de colaborare, nu de atacuri reciproce, că nu se pune problema activării articolului 7 din Tratatul UE şi că referirea la chemarea Guvernului în instanţă viza infringementul pentru neaplicarea directivei privind spălarea banilor. În discuţia cu Timmermans, Viorica Dăncilă şi-a exprimat dorinţa ca dezbaterea de astăzi din plenul Parlamentului European să fie argumentată şi constructivă.

Dezbaterea din plenul PE va începe la ora 9.00, ora Strasbourgului, şi va dura o oră, din care Viorica Dăncilă va avea cinci minute la dispoziţie pentru a prezenta poziţia Guvernului de la Bucureşti. Opinia Comisiei Europene va fi prezentată de către comisarul european pe Justiţie, Vera Jourova. În urma acestei dezbateri, în luna noiembrie este aşteptată şi adoptarea unei rezoluţii în Parlamentul European. Premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader se află de ieri la Strasbourg, unde au avut discuţii punctuale cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, pe tema legilor justiţiei.

Jurnalul Naţional

Iancu, despre modificările la legea offshore: Statul român iese câştigător din această bătălie

Jurnalul Naţional consemnează că Preşedintele Comisiei pentru industrii, deputatul PSD Iulian Iancu, a declarat ieri că prin modificările aduse legii offshore "statul român iese câştigător din această bătălie pe ambele planuri şi din punct de vedere al veniturilor şi al interesului investitorilor".

"Dezbaterile de astăzi au avut în vedere reanalizarea tuturor calculelor în aşa fel încât statul român să-şi maximizeze veniturile, dar să se menţină acel echilibru absolut necesar pentru menţinerea interesului din partea investitorilor", a afirmat Iancu, după adoptarea în comisiile de specialitate a raportului la legea offshore.

"Noutăţile sunt legate de interzicerea unei eventuale duble deduceri. A doua importantă modificare este că am convenit în text să nu existe niciun risc în ceea ce priveşte şansa guvernelor de după acest Guvern să-şi modifice politica fiscală. (...) Dacă piaţa internaţională va fi extrem de atractivă şi veniturile pe care operatorii le-ar putea încasa să fie foarte mari, atunci guvernul de la momentul respectiv să-şi poată reanaliza repartizarea eventualelor venituri suplimentare. De asemenea, am stabilit ca ceea ce înseamnă investiţii să fie deduse de la momentul zero în care investitorul a încheiat acordul şi a început lucrările până la momentul finalizării în totalitate, însă nu am permis să fie supuse unui program de amortizare şi, pe de altă parte, supuse unei scheme de deducere. Prin aceste modificări la care adăugăm schimbarea nivelului de percepere a cotelor de impozit, respectiv majorarea veniturilor statului român în condiţiile de creştere a preţurilor, le-am considerat necesare văzând evoluţia preţurilor în piaţa de gaze. Descurajăm creşterea preţurilor", a explicat Iancu, mai arată Curierul Naţional.

Curierul Naţional

Eugen Teodorovici: ,,Am convenit cu domnul comisar Moscovici ca România să aibă sprijinul Comisiei Europene pentru combaterea fraudei de TVA"

Publicaţia Curierul Naţional arată că Ministrul finanţelor publice, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit ieri la Luxembourg cu Pierre Moscovici, comisar european pentru afaceri economice şi financiare, impozitare şi vămi.

În cadrul întâlnirii, ministrul Teodorovici a prezentat principalele elemente ale politicii fiscal-bugetare pentru 2018 şi 2019, inclusiv măsurile luate şi avute în vedere pentru respectarea ţintei de deficit bugetar, conform Pactului de Stabilitate şi Creştere. Pe agenda discuţiilor s-a aflat şi situaţia fraudei de TVA în România având în vedere studiul publicat recent de Comisia Europeană conform căruia nivelul gap-ului de TVA este de 35,88% (date din 2016). În context, cei doi oficiali au convenit ca, în domeniul combaterii fraudei de TVA, Comisia Europeană să sprijine România în perioada imediat următoare.

Întâlnirea cu Pierre Moscovici, organizată în marja reuniunii Consiliului ECOFIN, a fost şi o oportunitate pentru partea română de a prezenta principalele elemente din domeniul economic şi financiar de pe agenda viitoarei Preşedinţii a României la Consiliul UE. Agenda cuprinde dezvoltări în Uniunea Economică Monetară, Uniunea Bancară, ale Cadrului Financiar Multianual al UE, iniţiative precum Programul de Sprijin pentru Reforme sau InvestEU.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi, Comisarul Moscovici a acceptat invitaţia ministrului Teodorovici de a vizita România în noiembrie anul acesta, pentru a discuta ultimele detalii despre organizarea Preşedinţiei României la Consiliul ECOFIN, începând cu ianuarie 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb