REVISTA PRESEI-19.07.2018

R.G.
Revista Presei / 19 iulie 2018

REVISTA PRESEI-19.07.2018

ADEVARUL

Trump, noi săgeţi către Merkel: "O supervedetă, dar a fost foarte rău afectată din cauza imigraţiei"

Preşedintele american Donald Trump a trimis noi săgeţi către cancelarul german Angela Merkel, numind-o "supervedetă" şi criticând-o pentru politica uşilor deschise în faţa imigranţilor.

În opinia lui Trump, problemele politice cu care se confruntă în prezent Merkel provin din politica ei în domeniul migraţiei. "Angela a fost o supervedetă până când a permis unor milioane de oameni să vină în Germania", a declarat preşedintele american pentru Fox News. Coaliţia de la putere în Germania s-a aflat în impas luna trecută din cauza dosarului imigraţiei.

BANCHERUL

Guvernatorul si prim-viceguvernatorul BNR nu economisesc in lei, ci in euro si dolari

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, are depozite bancare doar in euro si dolari, nu in moneda nationala, leul.

Cu toate acestea, Isarescu detine in conturile bancare mai multi lei decat valuta, ceea ce inseamna ca guvernatorul nu pare a fi interesat sa castige niste dobanzi de pe urma banilor tinuti in banci, a caror valoare nu este mica.

Guvernatorul BNR avea la finalul lui 2017 trei conturi curente in lei, doua la BCR si unul la Unicredit, in valoare de 896.801 de lei, aprope inca o data mai multi decat in anul precedent, cand avea doar 478.634 de lei, conform declaratiilor de avere publicate pe site-ul BNR.

COTIDIANUL

O nouă şedinţă de Guvern, joi, a doua din această săptămână

Cabinetul Dăncilă se reuneşte din nou în şedinţă, joi, pentru a doua oară în această săptămână, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie.

Tot joi se încheie şi sesiunea extraordinară a Parlamentului, astfel că joi este ultima zi din această vară în care Guvernul mai poate emite ordonanţe de urgenţă. Şedinţa Guvernului este programată pentru ora 13.00, conform agendei anunţate de către Executiv, nefiind cunoscută ordinea de zi. Anunţul convocării şedinţei de Guvern de joi a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, marţi, la finalul primei şedinţei din această săptămână.

CURIERUL NATIONAL

Amnistia şi graţierea, pe agenda Guvernului?

Premierul Viorica Dăncilă a avut ieri, 18 iulie, o întâlnire cu preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni. Viorica Dăncilă a fost chemată la Cotroceni de către preşedintele Iohannis, pentru discuţii care ar fi trebuit să aibă loc în cursul zilei de marţi, înaintea şedinţei de Guvern. Premierul nu a refuzat solicitarea şefului statului, însă a amânat pentru miercuri întâlnirea cu Iohannis.

JURNALUL NATIONAL

Ce schimbări pregăteşte Vasile Blaga în PNL pentru anul electoral 2019

Fostul copreşedinte al liberalilor Vasile Blaga a declarat miercuri, după întâlnirea cu mai mulţi foşti democrat-liberali, că aceştia doresc un PNL puternic, însă a subliniat că sunt multe lucruri de corectat.

NATIONAL

Hotelurile "muslim friendly", asul turismului turcesc

Potrivit Global Muslim Travel Index, Turcia figureaza pe locul patru in clasamentul mondial privind turismul pentru musulmani, dupa Malaezia, Indonezia si Emiratele Arabe Unite. Sunt necesare doua ore la volan de la aeroportul din Antalya (sud) pentru a ajunge la statiunea cu acelasi nume. Aici, nu numai ca hotelurile se succed ametitor (sunt peste 500 de complexe hoteliere ) dar ele rivalizeaza in imaginatie pentru a oferi un concept care face diferenta. Printre ele, hoteluri "halal friendly". Antalia este destinatia numarul unu pentru turismul musulman, potrivit Rebbecai Widring, responsabil de marketing al site-ului Hala Booking.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb