REVISTA PRESEI 21.01.2017

Willy Homner
Revista Presei / 21 ianuarie 2017

REVISTA PRESEI 21.01.2017

ADEVARUL

Incendiu la clubul Bamboo din Capitală

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă dimineaţă la clubul Bamboo din Capitală. 38 de persoane au fost rănite, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Clădirea a fost distrusă în totalitate. Până în acest moment, nu se cunosc cauzele incendiului, nici dacă în interior au rămas persoane blocate. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal pentru distrugere. Mai multe persoane care se aflau în club în momentul izbucnirii incendiului au declarat, pentru Digi24, că în interior s-a fumat toată noaptea. Potrivit ISU, 36 de persoane au fost transportate la spitale cu ambulanţe SMURD/SABIF sau cu mijloace proprii, 11 au rămas în unităţile spitaliceşti pentru investigaţii. Pentru detalii referitoare la situaţia victimelor a fost pusă la dispoziţie o linie telefonică specială: 021-206.40.50.

Donald Trump a devenit oficial preşedintele Statelor Unite ale Americii

Donald Trump şi soţia sa au participat vineri seara târziu la al treilea bal de învestire, împreună cu membri ai Forţelor armate ale Statelor Unite. În cadrul evenimentului, cuplul prezidenţial a tăiat şi un tort festiv. Preşedintele a dansat cu Catherine Cartmell, din cadrul Marinei, originară din Newport, Rhode Island. Prima-doamnă a Americii a dansat cu militari, la încheierea balului. Potrivit CNN, Melanie Trump a purtat la balurile de învestire o rochie creată de Herve Pierre. La bal au fost prezenţi şi vicepreşedintele Mike Pence şi soţia sa, Karen.

Principalele teme abordate de Donald Trump în discursul său de învestire

Discursul de învestire rostit de Donald Trump a avut cinci teme majore, scrie The Guardian. 1. Renaşterea: El a vorbit de un "efort naţional mare" şi de "greutăţile" pe care le va avea de înfruntat pentru a reconstrui ţara distrusă. 2. Protecţionism: Trump a sugerat că Statele Unite nu vor mai oferi "subvenţii" pentru armatele altor ţări. "Din această zi, o nouă viziune va guverna ţara noastră, din această zi, va fi numai America pe primul plan!", a subliniat el. 3. Autoritarism: Trump a transmis mesajul că armata şi poliţia îl susţin şi a reiterat promisiunea făcută la Convenţia Republicană din vară, că "vom face America sigură din nou". 4.Trădare: Trump a criticat dur politicienii care s-au îmbogăţit pe spatele "poporului". 5. Religie: Discursul lui Trump a conţinut mai multe aluzii religioase decât cel al oricărui preşedinte din ultimele decenii, potrivit The Guardian.

Manifestaţiile anti-Trump de la Washington au degenerat în violenţe

Un protest faţă de învestirea în funcţie a lui Donald Trump a degenerat în violenţe la Washington, iar poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, relatează Associated Press. Şeful Poliţiei Districtului Columbia a anunţat vineri că 217 persoane au fost reţinute şi acuzate de participare la revolte, iar şase ofiţeri au fost răniţi uşor în timpul demonstraţiilor împotriva preşedintelui Donald Trump, relatează Associated Press. Şeful interimar al poliţiei Peter Newsham a actualizat vineri un bilanţ anterior, potrivit căruia aproximativ 90 de persoane au fost arestate în ziua învestirii. Concomitent, protestatari s-au luat de braţ, în centrul Washingtonului, şi au înfruntat cordoane ale poliţiei, scandând "Nu Trump, Nu KKK. Nu SUA fasciste".

Iohannis: Proiectele privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt inacceptabile

Preşedintele Klaus Iohannis a calificat proiectele de lege privind graţierea şi amnistia mascată drept "inacceptabile" şi a cerut Guvernului Grindeanu să le retragă. "Proiectele de Ordonanţe de Urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicaţie, o spun cele mai autorizate voci din Justiţie. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, asociaţiile magistraţilor şi organizaţii ale societăţii civile s-au pronunţat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupţie, abuz în serviciu şi integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanţe de Urgenţă", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe Facebook.

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate

Aurel Truţă este primul primar român din Spania. Bărbatul în vârstă de 40 de ani conduce o comunitate mică, de doar 111 persoane, care locuiesc într-o comună din nordul ţării. Aurel Truţă a plecat din Alba Iulia în urmă cu aproape 17 ani pentru a duce o viaţă mai bună. Aurel Truţă a lucrat în agricultură, în restaurante şi în construcţii, înainte să candideze pe lista Partidului Popular spaniol la Primăria din Paramo de Boedo, o comună cu 111 de locuitori, din provincia Palencia, în zona montană din nordul Spaniei. Populaţia a crescut faţă de momentul când acesta a fost ales primar, în 2015, cu 13 locuitori. Comuna are o suprafaţă de 28 de kilometri pătraţi şi este amplasată la o altitudine de 864 de metri.

Românca si copiii prinşi în avalanşa din Italia au fost salvaţi

Potrivit presei italiene, numărul persoanelor salvate de către echipajele de pompieri din hotelul lovit, miercuri, de o avalanşă, s-ar ridica la unsprezece, iar printre acestea ar fi şi patru copii, între care şi fraţii Gianfilippo şi Ludovica, cei doi copii ai italianului Giampiero Parete şi ai româncei Adriana. Serviciile de intervenţie pentru situaţii de urgenţă au găsit patru cadavre şi 11 supravieţuitori printre ruinele hotelului lovit de avalanşă în centrul Italiei, în timp ce alte aproximativ 20 de persoane sunt date dispărute.

Digi24: Ce urmăreşte Dragnea? Preşedinte. Anul acesta!

Ceva nu se leagă. Unele dintre răspunsurile pe care ni le-am dat până acum despre motivaţia acţiunilor PSD şi ALDE, despre scopurile şi strategia lor, sunt incomplete. Sau de-a dreptul greşite. Şi ascund anvergura a ceea ce se profilează a fi planul lor final. Obţinerea puterii absolute în stat, după înlăturarea lui Klaus Iohannis şi câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Liviu Dragnea. De ce acţionează PSD şi ALDE cu atâta disperare şi grosolănie pentru a rezolva acum, pe loc, toate o dată, problemele penale ale liderilor şi a-i scoate din închisoare pe mulţi dintre cei ce i-au alimentat cu bani de-a lungul vremii? Pentru că asta a fost încă de la bun început ţinta lor principală, acum pot să o atingă aşa că de ce să mai aibă răbdare sau să se poarte cu mănuşi, când totul depinde doar de ei?!

Soros, la Davos: Trump este un "ucenic-dictator" care va eşua în mandatul său

Miliardarul american George Soros, foarte ostil faţă de Donald Trump, l-a criticat dur pe noul preşedinte al Statelor Unite cu doar câteva ore înainte de învestirea acestuia, catalogându-l drept un "ucenic-dictator" care va eşua în mandatul său, va submina influenţa Washingtonului în lume şi va genera un război comercial, relatează AFP, potrivit news.ro. Ca în fiecare an, miliardarul a invitat la un hotel de lux din staţiunea elveţiană Davos şefi de companii şi jurnalişti, ce participă la Forumul de la Davos, o reuniune a elitei economice mondiale. Cu o voce uneori ezitantă, miliardarul octogenar, susţinător fervent al democratei Hillary Clinton în campania electorală americană, a lansat atacuri dure la adresa lui Donald Trump.

Băsescu despre legea graţierii: Este o luptă de putere între magistraţi şi politicieni

Fostul preşedinte Traian Băsescu, senator şi lider PMP, este de părere că în spatele legii graţierii şi a amnistiei parţiale se află, de fapt, o luptă între politicieni şi magistraţi pentru putere. "În aceste zile, s-a declanşat o luptă crâncenă între magistraţi (în mod deosebit procurori) şi politicieni. Nu va duce nicăieri o astfel de bătălie decât poate la decredibilizarea unora sau a altora ori a ambilor combatanţi. Ce este drept este că Guvernul şi Parlamentul au responsabilitatea constituţională a politicii penale, în timp ce magistraţii au obligaţia implementării acestei politici. În acelaşi timp, magistraţii au dreptate atunci când susţin că proiectele Guvernului sunt prost făcute şi, mai ales, făcute cu dedicaţie", scrie Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

EVENIMENTUL ZILEI

INCENDIU în Bamboo. Focul a ars în totalitate Clubul din Bucureşti

Incendiu din Bamboo a izbucnit în momentul în care înăuntrul erau sute de tineri. Toţi au fost evacuaţi, iar unii au sărit în apa lacului din apropiere. La faţa locului au fost mai multe maşini de pompieri şi ambulanţe care acordă primul ajutor, dar şi scafandri. Până acum nu se cunosc cauzele incendiului sau dacă există victime. De numele clubului Bamboo se mai leagă un astfel de incident .În anul 2005, clubul a fost distrus complet de un incendiu izbucnit pe terasa din lemn a discotecii. Atunci, în mai putin de o ora, clubul a fost cuprins în întregime de flăcări, pentru stingerea lor pompierii folosind 14 autospeciale cu 130 de tone de apă.

De ce tace SRI în Scandalul Vacanţele de lux ale generălesei Elenan Iftode? - Ion Cristoiu

Sprijinit de fotografii înfăţişînd-o pe generăleasa SRI în plină petrecere de vacanţe de lux la Monte Carlo şi Cannes, plătită de controversatul om de afaceri Cristian Rizea, textul atrăgea atenţia asupra incompatibilităţii absolute între înalta funcţie deţinută de Elena Istode în SRI şi datul în stambă, în decor de lux, cu un om de afaceri. Nu numai pentru că la vremea respectivă Elena Istode răspundea tocmai de Corupţia oamenilor de afaceri precum Cristian Rizea, dar şi petnru că un ofiţer SRI e imaginat de opinia publică ducînd o viaţă modestă, arsă de gîndul datoriei de îndeplinit. Imaginile dezbătute şi de Victor Ciutacu la România tv, reluate de site-uri (cele care nu fac parte din Divizia Presă, condusă în prezent tocmai de generăleasa Elena Iftode) sînt infinit mai puternice în exactitatea lor acuzatoare decît dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă despre Florian Coldea.

Şefa DNA vrea un buget de 35 - 40 de milioane de euro

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, vrea să se apuce de treabă şi a anunţat că anul acesta vrea să finalizeze peste 7000 de dosare şi că are nevoie de un buget de 35 - 40 milioane de euro. Kovesi susţine că au fost finalizate multe dosare de către procurorii DNA. Laura Codruţa Kovesi susţine că procurorii DNA au în lucru, la începutul acestui an, peste 7500 de dosare, asta în timp ce anul trecut erau peste 12.000.Pe cale de consecinţă, se anunţă marfă proaspătă de la DNA şi mulţi dintre cei care au trecut pragul DNA vor fi rechemaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă că s-au finalizat dosarele şi intră în malaxor.

Cristian Tudor Popescu, replică dură pentru Alina Mungiu Pippidi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră îndoielile publice ale Alinei Mungiu Pippidi cu privire la protestele de miercuri şi joi seară contra ordonanţelor de urgenţă privind graţierea şi amnistia, o jignire gravă la adresa miilor de oameni oneşti care au ieşit pe străzile mai multor oraşe din proprie iniţiativă, nu pentru că ar fi fost împinşi de la spate de cineva. "Dânsa are, înţelegem, un SRL-ul organizator de demonstraţii. Aşa cum unii au SRL-uri care organizează party-uri, nunţi, petreceri, dânsa are un SRL de demonstraţii. Şi spune: pentru că nu am organizat-o noi, atunci nu se poate să fie 3.000 de oameni în stradă. Că noi, când scoteam la Roşia Montană, greu făceam 10.000, zice dânsa. Deci, pentru că nu am organizat-o noi, demonstraţia, ea este organizată de forţe oculte, de SRI, pe Facebook. Ăsta este nivelul de argumentaţie al doamnei Pippidi".

Primul RĂZBOI din era Trump? Kosovo stă să EXPLODEZE iar

Cu şase zile înainte de instalarea lui Donald Trump la Casa Albă, un tren sârb s-a poziţionat la graniţa cu Kosovo. Este vopsit ostentativ cu sloganuri precum "Kosovo este sârbesc", în 20 de limbi, precum şi cu alte însemne naţionale sârbe sau creştin ortodoxe. Trenul staţionează la graniţa cu Kosovo din 14 ianuarie. Autorităţile kosovare au blocat înaintarea lui pe noua cale ferată lungă de 213 kilometri care leagă Belgradul de Mitrovica, oraş din Kosovo cu populaţie majoritar sârbă. Autorităţile kosovare susţin că noua cale ferată este o "provocare" şi au interzis intrarea trenului pe teritoriul său. Două armate stau din nou faţă în faţă: 60.000 de militari sârbi, inclusiv blindate şi unităţi aeriene contra unei forţe de securitate mult mai puţin numeroasă a Kosovo, care, după ce a făcut apel la rezervişti, numără circa 6000 de combatanţi.

JURNALUL NATIONAL

PTB: Urmărire penală pentru distrugere în cazul incendiului de la Bamboo

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru distrugere în dosarul privind incendiul de la clubul Bamboo, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei Alexandru Georgescu. "S-a constituit. L-am preluat la Parchetul Capitalei. Pentru distrugere, deocamdată, vedem în funcţie de ce va fi", a afirmat reprezentantul PTB, întrebat dacă s-a constituit dosar şi pentru ce faptă s-a început urmărirea penală în cazul incendiului de la clubul Bamboo. El a precizat că a fost trimisă la faţa locului o echipă de anchetatori. "Doi procurori criminalişti. Acum mă duc şi eu acolo. O să meargă şi şeful de secţie şi, mă rog, Poliţie ", a menţionat Georgescu.

Donald Trump este, oficial, cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite

Donald J. Trump a depus vineri jurământul în cadrul ceremoniei oficiale din fata Capitoliului din Washington DC, devenind al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Cel de-al 45-lea preşedinte al SUA a ţinut primul său discurs în noua sa calitate: Noi, cetăţenii SUA, ne-am alăturat acestui demers pentru a clădi această naţiune, pentru a îndeplini promisiunile pentru toţi oamenii noştri. Ne vom confrunta cu greutăţi, dar ne vom face treaba. Îi suntem recunoscători lui Obama si primei Doamne pentru gratia si distincţia acordata pe durata acestui transfer de putere, aţi fost nemaipomeniţi, SUA sunt patria voastră. Pe 21 ianuarie 2017, va fi o zi care rămână in istorie, ziua in care poporul a devenit liderul acestei naţiuni.

CFR Marfă ar putea da faliment

Comisia Europeană ar putea interpreta ştergerea datoriilor CFR Marfă drept un ajutor de stat ilegal, caz în care operatorul feroviar ar fi nevoit să returneze acei bani şi ar putea ajunge la faliment, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. "Nu avem progrese la CFR Marfă şi mi se pare un caz delicat pentru acest an. Compania spune că şi-a redus pierderile şi a ajuns pe zero în unele luni. Are un istoric dificil, are datorii mari şi îi atârnă sabia lui Damocles deasupra capului din partea Comisiei Europene, pentru că acum câţiva ani i s-au şters datoriile şi Comisia a înghiţit acest lucru, cu promisiunea că o privatizăm cumva", a spus Chiriţoiu. El a amintit că anii au trecut, iar statul nu a reuşit să privatizeze compania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb