REVISTA PRESEI - 27.02.2010

Willy Homner
Revista Presei / 27 februarie 2010

ADEVARUL

-"N-am muncit nicio zi în viaţa mea!"

Marian Iamandi, 30 de ani, din Jilava, este unul din milioanele de asistaţi social din ţară. El trăieşte împreună cu soţia şi cei doi copii din ajutorul social de 314 lei pe lună. Bărbatul nu a fost niciodată angajat. În România, sistemul de ajutoare sociale este incoerent şi încurajează nemunca. Două miliarde de euro plăteşte anual statul celor şapte milioane de beneficiari de astfel de indemnizaţii.

- Interviu cu Spiros Kouvelis,ministru adjunct de externe al Greciei

"Tragedia grecească", aşa cum definea presa criza economică prin care trece Grecia, are cauze profunde, susţine Spyros Kouvelis.. Pe lângă marile erori legate de administrarea finanţelor publice, fosta guvernare Karamanlis a indus poporului elen şi un anume stil de viaţă. Însă tot cu acest popor vom reuşi să şi depăşim acest moment, pentru că, să nu uităm, grecii sunt foarte buni antreprenori.

- Vedeta TV Andrei Gheorghe a pierdut funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu. Un comunicat emis de Biroul de Presă al Ministerului preciza că "începând cu data de astăzi, 26 februarie 2010, Ministerul Finanţelor Publice a încetat relaţiile contractuale cu domnul Andrei Gheorghe".Contactaţi de "Adevărul" reprezentanţii Ministerului de Finanţe au refuzat să facă alte declaraţii.

- Dacia Duster cucereşte Europa

Românii sunt pe liste de aşteptare, dealerii nemţi au deja preţurile oficiale, iar francezii au condus SUV-ul românesc. În Germania, preţul de pornire al noului model este de 12.400 de euro, în timp ce una dintre cele mai scumpe variante ajunge să coste 14.400 de euro.

EVENIMENTUL ZILEI

- Marian Sârbu, fostul ministru al muncii explică, în exclusivitate pentru EVZ, de ce a plecat din PSD pentru a pune umărul, alături de Cristian Diaconescu şi de Gabriel Oprea, la construirea unui nou partid de stânga. Nu a mai rezistat când colegii săi i-au cerut să critice cele două legi - cea a salarizării unice şi cea a pensiilor - pe care tocmai el, în calitate de ministru, le elaborase. La discuţia avută ieri cu Victor Ponta, acesta i-a spus că PSD nu poate susţine legea salarizării şi pe cea a pensiilor.

- Muncitorul "Dorel" se prostituează la Roma

Zeci de bărbaţi români acceptă să facă sex pe bani cu homosexualii din Roma. Mulţi dintre ei spun că o fac de foame, după ce n-au mai găsit de muncă.

- Funeriu susţine "iertarea" toxicomanilor

Ministrul educaţiei vrea dezincriminarea consumului de droguri şi adoptarea de măsuri clare pentru tratarea toxicomanilor. Nu trebuie să punem la stâlpul infamiei consumatorii de droguri. Trebuie să avem o atitudine care să vină în ajutorul lor, pentru că sunt două componente. Una este traficul de droguri şi cealaltă politicile care merg spre consumatori: prevenţie şi, evident, ieşirea din această situaţie pentru cei care consumă droguri."

- "Dinu Patriciu să-şi vadă de treabă"

Ajuns la venerabila vârstă de 88 de ani, Radu Câmpeanu, primul lider al PNL de după 1989, pare rupt de filmul politicii de azi. Cand vorbeşte despre vreun adversar sau partener, zice mai întâi: "E un om civilizat, cultivat". Apoi aşează deasupra câte o nuanţă. Despre Dinu Patriciu crede că ar trebui să lase politica şi să se concentreze pe afaceri, despre Corneliu Vadim Tudor - că e "un român adevărat", dar că se enervează prea uşor.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb