REVISTA PRESEI 27.06.2018

V.D.
Revista Presei / 27 iunie 2018

REVISTA PRESEI 27.06.2018

ADEVARUL

Ce condiţii pune PSD pentru debarcarea binomului Dragnea-Dăncilă 25 iunie 2018, 20:51 Salvează în arhivă

Liderii PSD din teritoriu ar răsturna binomul Dragnea-Dăncilă dacă şi numai dacă preşedintele Iohannis va numi un nou premier tot de la PSD şi o va revoca pe şefa DNA, susţin surse social-democrate pentru "Adevărul".

În ciuda faptului că social-democraţii i-au dat un vot de încredere lui Liviu Dragnea după sentinţa de condamnare cu executare, liderii din teritoriu iau în calcul scenariul unei schimbări radicale la vârful partidului. Potrivit unor surse din conducerea social-democrată, "greii" PSD ar fi dispuşi să forţeze schimbarea lui Dragnea cu două mari condiţii. În primul rând, preşedintele Klaus Iohannis să le promită că vor rămâne la guvernare chiar şi în epoca post-Dragnea. Asta ar însemna ca şeful statului să numească un nou premier tot de la PSD, care să guverneze cu sprijinul parlamentar oferit de ALDE şi, tacit, de UDMR, exact ca acum. Pe de o parte, Iohannis ar scăpa de Viorica Dăncilă, un premier controlat de mâna invizibilă, dar fermă a lui Liviu Dragnea. Pe de altă parte, şeful statului ar fi criticat că oferă social-democraţilor a patra şansă de a guverna în doar un an şi jumătate, timp în care România a fost marcată de ample proteste de stradă.

BANCHERUL

Banca Transilvania lanseaza oferta de conversie in lei a creditelor in franci elvetieni ale clientilor Bancpost; exemplu de calcul

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca in perioada 2 iulie - 31 august va derula oferta de conversie in lei a creditelor in franci elvetieni (CHF) cu garantii imobiliare detinute de 2.250 de clienti ai Bancpost, banca pe care a preluat-o recent.

BT precizeaza ca oferta nu se adreseaza si clientilor Bancpost ale caror credite au fost cesionate la banca-mama din Grecia, EFG Eurobank, intrucat aceasta a refuzat sa includa aceste credite in oferta de preluare a Bancpost:

"Banca Transilvania a intenţionat să includă în achiziţionarea Bancpost şi subiectul despre clienţii cu credite în franci elveţieni care au fost cesionaţi, însă ofertele BT au fost refuzate de către cesionar. Din acest motiv, oferta nu se adresează şi celor care au avut în trecut credite acordate de Bancpost, dar care au fost cesionate de Bancpost altor entităţi înainte ca Banca Transilvania să achiziţioneze pachetul majoritar de acţiuni deţinut de Eurobank la Bancpost."

Exista in jur de 8.000 de credite, majoritatea in franci elvetieni (CHF), pe care Bancpost le-a cesionat la firme din strainatate controlate de banca-mama Eurobank, inregistrate in paradisuri fiscale, conform datelor Bancherul.ro bazate pe statisticile BNR, in conditiile in care Bancpost, Eurobank si Banca Transilvania au refuzat sa faca publice aceste informatii.

COTIDIANUL

Efectele perverse ale anticorupţiei

În ţările Europei Centrale si de Est, corupţia a devenit explicaţia universală pentru tot ce nu funcţionează în economie, societate, justiţie. Pe cale de consecinţă, anticoruptia a devenit un soi de panaceu, iar discuţia despre acest fenomen a acaparat dezbaterea publică, care neglijează de multe ori teme mult mai urgente. Riscul şi mai mare este exagerarea amplorii fenomenului, pentru că aceasta este o cauză majoră a ascensiunii la putere a demagogilor şi un paravan perfect pentru guvernanţii incompetenţi.

Eurobarometrul corupţiei publicat de Comisia Europeana spre finalul anului 2017 arată că acest flagel este extrem de extins în Europa Centrala şi de Est. 84% dintre cehi şi 80% dintre români consideră că fenomenul este larg răspândit în ţară, în timp ce în Franţa şi Germania, doar 67%, respectiv 51% dintre respondenţi vedeau lucrurile astfel. Pentru a nu mai vorbi de danezi, dintre care doar 22% vedeau în corupţie un fenomen la scară largă.

CURIERUL NATIONAL

Berea consumată moderat contribuie la scăderea bolilor cardiovasculare

Un studiu finalizat recent în România reconfirmă efectele benefice ale consumului moderat de bere asupra scăderii riscului de apariţie a bolilor cardiovasculare. Studiul "Evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecţi sănătoşi" a fost derulat sub egida Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie şi a fost realizat de către dr. Marina Oţelea, asistent universitar la catedra de Fiziopatologie II a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila".

Potrivit autoarei, "rezultatele obţinute validează un posibil efect pozitiv asupra organismului determinat de consumul moderat de bere. Sunt influenţaţi factorii implicaţi în menţinerea echilibrului fluido-coagulant al sângelui, ceea ce poate produce un efect benefic asupra sănătăţii inimii şi a vaselor de sânge".

Studiul a evaluat impactul consumului moderat de bere asupra echilibrului fluido-coagulant, prin măsurarea concentraţiei unor componente ale sângelui, factori ai sistemului natural de molecule cu activitate anti-coagulantă şi pro-coagulantă.

Este vorba despre proteinele C şi S - cu rol de oprire a procesului de coagulare -, fibrinogenul - un marker al inflamaţiei şi al stării de hipercoagulabilitate - , PAI-1 (inhibitorul activatorului plasminogenului) cu rol de oprire a procesului de coagulare şi homocisteina - marker al disfuncţiei endoteliale.

JURNALUL NATIONAL

Avertizare ANM: Cod portocaliu de ploi abundente în 9 judeţe şi Cod galben în mai mult de jumătate din ţară, miercuri

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), miercuri, 27 iunie, între orele 9:00 - 23:00, în judeţele Prahova, Buzău, Vrancea, Covasna şi în zona de deal şi de munte a judeţelor Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Bacău şi Braşov va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40 - 50 de litri/mp, iar pe arii restrânse 60 - 70 de litri/mp.

Meteorologii avertizează că va continua să plouă în majoritatea regiunilor până sâmbătă (30 iunie), temporar însemnat cantitativ, îndeosebi în regiunile extracarpatice şi la munte.

De asemenea, mai mult de jumătate din ţară, respectiv sudul, estul, centrul şi o parte din nordul ţării, se va afla miercuri sub Cod galben de cantităţi de apă însemnate şi manifestări de instabilitate atmosferică, în intervalul orar 3:00 - 23:00.

Astfel, începând din a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (26/27 iunie), aria ploilor se va extinde treptat dinspre sudul teritoriului şi va cuprinde majoritatea regiunilor, iar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, sudul şi estul Transilvaniei cantităţile de apă vor depăşi 20 - 30 litri/mp şi, izolat, 40 - 50 de litri/mp.

NATIONAL

Dragnea si Iohannis se bat in Coldea si Predoiu!

Pe 17 octombrie 2017 oripilam pesedimea dezvaluind ca "Dragnea este butonat de Coldea"! Insa "baietilor destepti" din partid, dar cu conexiuni in sistem li s-a aprins imediat beculetul, incepand astfel sa-si explice cum de razboiul personal al generalului Coldea ajunsese sa fie insusit drept unul al intregului PSD ! Si tot atunci subliniam existenta unei "liste negre" a lui Florian Coldea, una deschisa, bineinteles, de Laura Codruta Kovesi. Cea care, dupa ce a depasit linia rosie impusa de SRI a iscat nu doar ruperea binomului, dar si un razboi fratricid pe viata si pe moarte in sistemul girat, cel putin la infiintarea sa, de ambitiile de presedinte jucator ale lui Traian Basescu.

Iar cum aminteam ca generalul Coldea era, din acel moment, singurul jucator de cursa lunga care aplica principiile care au stat la baza apogeului statului paralel in noua consultanta politica pe care o ofera, in primul rand din pura vendeta personala, uite ca, in cam toate miscarile ulterioare ale PSD-ului se vede din plin "mana lui Dumnezeu"! Cea prin care fostul sef operativ al SRI reuseste sa-si indeplineasca, pas cu pas, foaia de parcurs impusa pana la principalul sau obiectiv, "decaparea" sefei DNA. Numai ca mutarea de ultima ora a lui Klaus Iohannis face ca, din acest moment, sa ne putem astepta la un blocaj total pe "tabla de sah" a Romaniei, cele doua mari tabere rivale putandu-se tine in sah una pe alta pana ce vor rabufni partenerii strategici! Si asta mai repede decat se asteapta cei implicati. Si aici nu este vorba nici de amanarea deciziei de revocare a Laurei Codruta Kovesi, nici de anuntarea candidaturii pentru cel de-al doilea mandat, ci de faptul ca Iohannis a fost convins ca nu-l poate contracara pe Dragnea, cel care a profitat din plin de consultanta din umbra a generalului Coldea, doar prin aceleasi mijloace asigurate de un alt influent sef de serviciu secret. Asa ca, dupa cum anuntam in exclusivitate, generalul Silviu Predoiu va pleca din fruntea SIE, dar nu la pensie, ci consilier prezidential la Palatul Cotroceni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb