REVISTA PRESEI 27.09.2018

P.E.
Revista Presei / 27 septembrie 2018

REVISTA PRESEI 27.09.2018

REVISTA PRESEI 27.09.2018

Adevărul

Pensionarea anticipată a magistraţilor, o bombă cu ceas pe care Puterea vrea să o amâne după ce s-a luptat s-o adopte

Publicaţia Adevărul susţine că noua formă a legii privind statutul magistraţilor, care permite pensionarea anticipată, s-ar putea transforma într-o adevărată problemă deoarece aproape jumătate dintre judecători şi procurori îndeplinesc condiţiile de pensionare anticipată, astfel încât dacă magistraţii aleg să se retragă, multe dintre instanţe şi Parchete vor rămâne fără personal.

Mai mult, publicaţia susţine că lipsa resurselor şi modificările aduse legilor justiţiei i-ar putea determina să plece şi pe magistraţii care ar vrea totuşi să-şi continue activitatea. Potrivit noii legi, vechimea necesară pensionării pentru magistraţi va scădea. Forumul Judecătorilor din România estimează că 2.000 de magistraţi ar putea părăsi imediat sistemul, iar alţi 2.000 s-ar putea pensiona în următorii cinci ani.

În aceste considerente, Adevărul scrie că pentru a redresa situaţia, având în vedere şi presiunile Comisiei Europene, Guvernul Dăncilă ar putea să ia măsuri extreme. Astfel, Executivul ar putea emite o ordonanţă de urgenţă de amânare a prevederilor noului Statut al judecătorilor şi procurorilor privind pensionarea magistraţilor.

Bancherul

ING devine o bancă 100% digitală, fără ghişee, dar abia dupa 14 ani de la lansarea conceptului Self Bank în România

Conform publicaţiei Bancherul, ING Bank va transforma, până la finalul lunii octombrie, şi ultimele 14 sucursale proprii în unităţi tip Self Bank, dotate cu bancomate (ATM) care înlocuiesc ghişeele clasice. Astfel că, operaţiunile cu numerar, atât retrageri, cât şi depuneri, se vor efectua, aşadar, exclusiv la ATM-uri, în totate unităţile ING Bank. Astfel, ING va pune în funcţiune noi tipuri de ATM-uri, la care vor putea depune bani într-un cont ING şi persoanele care nu sunt clienţi ING.

Conform publicaţiei, în Office-urile ING se vor emite pe loc şi carduri în euro, nu doar în lei, cum se întamplă în prezent.

Cotidianul

Carmen Dan: "Bomboana de pe colivă sau cireaşa de pe tort"

Publicaţia Cotidianul susţine că Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat miercuri seară că se aşteaptă să fie chemată "într-o ultimă instanţă" la Parchetul General în dosarul violenţelor din 10 august. Aceasta afirmă că procurorii nu îi cheamă la audieri pe cei care au comis violenţe în Piaţa Victoriei, deşi au fost identificaţi de Poliţie 69 de agresori, acuzând că, de fapt, "lovitura şi interesul" procurorilor este pentru conducerea Jandarmeriei şi a MAI.

În aceste considerente, Cotidianul scrie că mediatizarea dosarului de la Parchetul General reprezintă un disconfort pentru Carmen Dan.

Curierul Naţional

Prima maşină zburătoare din lume, la vânzare din octombrie

Publicaţia Curierul Naţional susţine că producătorul Terrafugia, a anunţat marţi că pre-vânzările pentru prima maşină zburătoare din lume încep din luna octombrie. Maşina va putea transporta două persoane şi are nevoie de o pistă pentru aterizare şi decolare. Comutarea între modul de zbor şi cel de condus durează un singur minut.

Conform publicaţiei, pentru început, vânzarea va fi limitată la Statele Unite, iar preţul maşinii nu a fost încă stabilit.

Naţional

190 de zboruri Ryanair, anulate mâine

Publicaţia Ziarul Naţional scrie că Ryanair a anunţat iar probleme din cauza unei noi greve a personalului său de cabină din Europa.

Potrivit sursei, "Ryanair le cere scuze celor 30.000 de clienţi care urmează să fie afectaţi de aceste perturbări nejustificate" şi care vor privi 8% din zborurile sale.

În aceste considerente, Ziarul Naţional afirmă că Ryanair a aruncat responsabilitatea anulării celor 190 de zboruri pe umerii "unei infime minorităţi a personalului de cabină din Spania, Belgia, Olanda, Portugalia, Italia şi Germania".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb