REVISTA PRESEI 30.10.2018

F.B.
Revista Presei / 30 octombrie 2018

REVISTA PRESEI 30.10.2018

Adevărul

Lege cu dedicaţie pentru Udrea şi Dragnea adoptată de Senat. Cei doi pot executa pedepsele acasă. Opoziţia a trădat din nou

Ziarul Adevărul arată că Senatul a adoptat ieri mai multe modificări la Legea privind măsurile privative de libertate, care se pliază perfect pe condamnările primite de Elena Udrea şi de Liviu Dragnea. Spre exemplu, detenţia la domiciliu va fi aplicată pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor care au minori în întreţinere (Elena Udrea), dar şi celor cu pedepse mai mici de 5 ani, fără fapte de violenţă (Liviu Dragnea).

Aşadar, detenţia la domiciliu va fi aplicată pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi celor care au minori în întreţinere. Este şi cazul Elenei Udrea, care tocmai a născut în Costa Rica. O altă modificare substanţială, venită la iniţiativa senatorilor PSD, prevede că persoanele care primesc până la 5 ani de închisoare cu executare pot executa pedeapsa acasă, fără niciun fel de supraveghere. Potrivit legii, judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenţiei la domiciliu fără sistem electronic de supraveghere în cazul în care persoana condamnată:

a) nu are rapoarte de abateri disciplinare; b) are o pedeapsă care nu depăşeşte 5 (cinci) ani

Se pare că opoziţia a votat din nou cu PSD acest proiect de lege, care a trecut cu 104 voturi "pentru".

Bancherul

Topul băncilor cu cele mai mici comisioane la conturile pentru firme

Bancherul notează despre modul cum comisioanele standard percepute de bănci pentru încasările şi plăţile online în lei şi valută efectuate de firme variază destul de mult, între 56 şi 186 de lei, ordinea fiind următoarea: BCR se află în fruntea listei, cu cele mai scumpe comisioane (186 lei), urmată de Raiffeisen (149), Idea Bank (119), Patria Bank (117), BRD (112), Unicredit (107), Garanti (93), BT (90), CEC Bank (87), OTP Bank (76), Libra (75), şi ING, cu cel mai mic comision, de 56 de lei.

Trebuie precizat că acest clasament a fost realizat pe baza comisioanelor aferente unui cont curent standard pentru persoanele juridice, nu pe cele aferente diverselor pachete de cont din ofertele băncilor.

Pentru administrarea lunară a unui cont curent, comisioanele pleacă de la 0 la ING şi ajung la 24 de lei la BRD. Alte bănci cu comisioane mici (5 lei lunar) de administrare a contului sunt Banca Transilvania şi Libra Bank.

Comisioanele la plăţile intrabancare în lei variază între 0 şi 4,55 lei, în funcţie de valoarea plăţii, iar la plăţile intrabancare în valută, tariful este 0 la majoritatea băncilor.

În cazul plăţilor interbancare în lei, comisioanele variază în funcţie de valoarea transferului: pentru sumele mici, comisioanele sunt între 2 şi 5 lei, iar pentru sume mari ajung la 18 lei.

La plăţile în euro, comisioanele sunt mult mai mari, de cel puţin 10 euro sau chiar 25 de euro, reprezentând 0,1% - 0,15% din suma transferată.

Cotidianul

Bătălia Lazăr-Toader continuă! Va scoate ministrul Justiţiei "asul din mânecă?"

Publicaţia Cotidianul notează că Ministrul Justiţiei Tudorel Toader prezintă astăzi procedura, graficul de numire şi conţinutul dosarului de candidatură ale "celui care ocupă postul de procuror general", anunţul în acest sens fiind făcut ieri, după ce procurorul general a făcut public răspunsul CSM conform căruia în dosarul său nu există nicio rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis, aşa cum susţinuse ministrul în argumentaţia în vederea revocării sale din funcţie.

Argumentul său este că, pentru a observa eventualele neconcordanşe, "preferabil ar fi să cunoaştem şi conţinutul dosarului pe baza căruia a fost aprobat şi semnat decretul de învestitură".

"În mod normal, dosarele de la MJ, CSM si Cotroceni trebuie să aibă un conţinut identic!", ţine să precizeze ministrul Justiţiei. Ulterior, postării i s-a adăugat şi un post scriptum prin care ministrul menţiona că nu renunţă la procedura de revocare din funcţie a lui Lazăr. "Nu renunţ la procedura de revocare a actualului procuror general", scrie Toader. De asemenea, el mai notează că "este de observat si abordarea diferita de la Palatul Cotroceni - cererea de revocare " nu este oportuna politic/ nu este oportuna" spre deosebire de cererea de revocare " este inadecvata!!!".

Consiliul Superior al Magistraturii (CMS) a transmis procurorului general Augustin Lazăr, la solicitarea acestuia, că în dosarul său de numire în funcţie nu a fost găsită vreo rezoluţie de clasare vizându-l pe preşedintele Klaus Iohannis. Documentul a fost invocat de către Toader în propunerea de revocare din funcţie a lui Augustin Lazăr.

Jurnalul Naţional

Tăriceanu, atac dur la membrii PSD: "Unii care s-au repezit cu capul înainte să facă tot felul de comentarii care mai de care mai virulente"

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, a declarat că este deranjat de faptul că anumite persoane, inclusiv din PSD, "se aruncă cu capul înainte şi comentează".

"O alianţă poate să funcţioneze atât timp cât există încredere între parteneri şi cei care urmăresc să destructureze sau să rupă o coaliţie nu trebuie să facă decât un singur lucru: să instileze neîncrederea prin diferite mijloace. Le ştiu foarte bine. Se întâmplă şi acum, evident. Sigur că la treaba asta mai sunt şi nişte prostănaci care intervin din partide - chiar din partidele de coaliţie - am observat la PSD unii care s-au repezit cu capul înainte să facă tot felul de comentarii care mai de care mai virulente şi mai agresive şi sigur că lucrurile astea nu fac decât să deterioreze şi mai mult atmosfera.

De ce cred că va merge coaliţia mai departe? Pentru că noi, în fond, PSD şi ALDE, ţinând cont de mărimea fiecăruia [...] ne-am angajat la un program politic şi economic. Programul politic a fost clar: să facem o reformă în justiţie şi să revenim la statul de drept, să punem capăt tuturor abuzurilor, excese, lucruri care au ieşit clar şi normele statului de drept. Şi pe de altă parte avem şi un program economic care înseamnă creştere economică, bunăstare pentru români, salarii, pensii mai mari, infrastructură", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb