REVISTA PRESEI - 30.12.2010

L.D.
Revista Presei / 30 decembrie 2010

ADEVĂRUL

România va avea un alt chip de la 1 ianuarie

Legile şi reglementările care intră în vigoare peste câteva zile impun românilor şi mai multe restricţii, iar presiunea taxelor va creşte. Cele mai multe schimbări vin, ca în mai toţi anii trecuţi, din zona fiscală. Şi în 2011, noile reglementări vor deschide în urma lor un întreg şir de scumpiri. Data de 1 ianuarie 2011 este prevăzută ca termen de intrare în vigoare a unei lungi serii de reglementări, legi şi acte normative. Aproape toate palierele vieţii economice şi sociale a românilor vor avea un alt cadru de organizare, mai strâmt şi mai auster decât cel aplicat în 2010, în majoritatea domeniilor de activitate.

Cum au devenit indienii de la ArcelorMittal "băieţi deştepţi"

Hidroelectrica va livra combinatului siderurgic ArcelorMittal Galaţi, pe parcursul anului viitor, o cantitate uriaşă de electricitate la un preţ cu 25% sub media pieţei. Guvernul a decis să ajute fostul Sidex, unul dintre coloşii industriali ai ţării, să-şi relanseze producţia şi să păstreze cele 9.500 de locuri de muncă. Preţul de 130 de lei pe MWh pe care îl va plăti fostul Sidex, cu 25% mai mic decât media pieţei, este şi preţul minim pentru 2011 din contractele pe care le are Hidroelectrica pe termen lung cu aşa-numiţii "băieţi deştepţi", contracte încheiate înainte de 2005.

EVENIMENTUL ZILEI

PDL şi PSD îşi dau mâna pentru "bunăstarea" Deltei

Ministrul internelor, Traian Igaş, se pregăteşte să treacă în administrarea Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu, 30.000 de hectare din Delta Dunării. Aproximativ 30.000 de hectare din rezervaţia biosferei Delta Dunării ar urma să treacă din administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Tulcea în cea a CJ Constanţa, condus de PSD-istul Nicuşor Constantinescu. Asta, printr-o ordonanţă de urgenţă care va ajunge pe masa guvernului Boc la începutul anului viitor.

Suspendarea, ca talk-show

Scoaterea pe tuşă a preşedintelui Băsescu rămâne la nivel de dezbatere TV, fără o majoritate care să o susţină în parlament. UDMR e curtată să se alăture unei alianţe PNL-PSD. Refrenul preferat al PSD şi PNL în 2010, suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, rămâne doar la nivel de dezbatere la televizor în lipsa unei majorităţi parlamentare care să o susţină.

Ce taxe şi impozite noi ne aduce 2011

De anul viitor, vor creşte accizele pentru ţigări şi carburanţi, pensiile vor fi taxate în plus şi microfirmele vor putea alege impozitul de 3% pe venit. A intrat deja în tradiţia guvernului ca firmele şi cetăţenii să primească la final de an, în loc de cadouri, un sac de modificări fiscale. După ce firmele au concediat oameni, iar o parte din ele chiar au dat faliment, veniturile bugetare au scăzut, iar multe dintre soluţiile autorităţilor au fost introduse fără o analiză serioasă şi de pe o zi pe alta.

ROMÂNIA LIBERĂ

3.000 de euro, salariu de muncitor român

Sudorii în argon care lucrează la fabrica Vulcan din Bucureşti sunt o categorie de muncitori plătiţi regeşte, salariile lor ajungând şi la 3.000 euro pe lună. Aceştia execută echipamente energetice de milioane de euro bucata pentru firme precum Hitachi, Mitsubishi şi General Electric. Pauza de la jumătatea programului într-una din secţiile firmei Vulcan. Inginerii, cu salarii începând de la 1.500 lei/lună, stau laolaltă în jurul unei mese şi citesc tabloide ieftine. La cealaltă masă, sudorii, cu salarii de 5000-12.000 lei, răsfoiesc revista Luxury.

2 milioane de euro la Loto

Loteria Naţională organizează în noaptea de Revelion două trageri la jocul Loto 6/49, unde premiul la prima categorie depăşeşte două milioane de euro. Joi vor avea loc ultimele trageri din acest an pentru jocurile Joker şi Loto 5/40. În noaptea de 31 decembrie 2010, cu acelaşi bilet cumpărat la Loto 6/49 veţi putea participa la două trageri: una principală şi a doua secundară. Dacă nu câştigaţi nimic la prima, puteţi participa, cu acelaşi bilet, la a doua. "Se vor acorda astfel şanse duble de câştig fiecărui participant care joaca la Loto 6/49 de Anul Nou. În data de 31 decembrie 2010 se va organiza o singură tragere pentru jocul Noroc", numai la tragerea < principală >. Tragerile de Anul Nou se vor difuza pe TVR 1, în cadrul programului de Revelion", au declarat pentru România Liberă reprezentanţii Loteriei Naţionale.

Rachetele Chinei schimbă balanţa puterii în Pacific

O nouă rachetă balistică dezvoltată de China şi care ar putea lovi portavioanele americane pune Pentagonul pe jar. Generalii fac declaraţii belicoase, deşi Beijingul este unul dintre principalii parteneri economici ai Washingtonului. Racheta chinezească DF-21D a devenit operaţională şi ameninţă prezenţa americană din zona Strâmtorii Taiwanului, amplasată acolo pentru a evita un conflict între China şi insula care nu vrea să intre sub influenţa Beijingului, a anunţat amiralul Robert Willard, principalul comandant militar american din zona Pacificului. DF-21D a fost proiectată să fie lansată în spaţiu ca o rachetă balistică şi să-şi atingă ţinta când revine pe pământ, cu ajutorul sateliţilor şi radarelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb