REVISTA PRESEI 5.02.2019

V.D.
Revista Presei / 5 februarie 2019

REVISTA PRESEI 5.02.2019

Adevărul

Autostrăzile şi drumurile care primesc bani în 2019

Publicaţia "Adevărul" scrie că Ministerul Transporturilor primeşte în anul 2019 un buget de 11,66 miliarde de lei, o majorare de aproape 55% faţă de cheltuielile pe care le-a realizat anul trecut, de numai 7,5 miliarde lei. Podul de la Brăila de peste Dunăre este proiectul care va primi cea mai mare finanţare în acest an, în timp ce Autostrada Unirii e deja aproape uitată.

Bancherul

BNR greseste raspunzand criticilor cu aceeasi moneda, in loc sa fie un model de toleranta si de combatere a populismului, nationalismului si extremismului cu care nu doar Romania, ci toata Europa se confrunta

Publicaţia "Bancherul" informează că atat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cat si alti oficiali ai Bancii Nationale, precum purtatorul sau de cuvant, Dan Suciu, gesesc raspunzand cu aceeasi moneda celor care-i critica, persiflandu-i sau refuzand dialogul si intalnirile la care sunt invitati, pentru a explica probleme in disputa, precum ROBOR, cursul valutar sau taxa bancara.

Publicaţia este de părere că: "In primul rand, guvernatorul BNR nu ar trebui sa recurga, de la pupitrul bancii nationale, la diverse epitete sau chiar jigniri la adresa criticilor sai sau ai BNR. Procedand astfel, Mugur Isarescu nu face altceva decat sa se coboare la nivelul acestora, din pacate unul destul de scazut fata de asteptarile noastre si a publicului. Insa trebuie sa acceptam ca ei sunt produsul regulilor democratiei: au ajuns in Parlament, in functii publice sau in luminile rampei prin votul cetatenilor sau jocul partidelor politice si datorita carismei".

Cotidianul

Ioan Niculae: Redeschid toate fabricile

Publicaţia "Cotidianul" informează că cele şase fabrici de îngrăşăminte InterAgro ar putea să se deschidă, toate odată, de la 1 aprilie, dacă legea promovată de Guvernul PSD-ALDE care plafonează , timp de 3 ani, preţul de vânzare în intern al gazelor va fi aplicata ca atare. De fapt, să se redeschidă, pentru că sunt închise din 2014, ca urmare a intrării în insolvenţă. O spune explicit, patronul InterAgro, Ioan Niculae, care supralicitează cu o investiţie de la 0 într-o nouă unitate de procesare în nordul ţării lângă graniţa cu Ucraina. "Dacă aşa se va aplica, deschid imediat toate cele 6 fabrici. Dar să fie 68(plafon de 68 de lei/MWh, faţă de 90 - 100 de lei, acum - n.r.), nu să apară iar artificii, astfel încât să urce la 100 de lei. Ba, mai mult, am putea lua în calcul să deschidem o nouă unitate de procesare în nordul ţării, la Dorneşti, lângă graniţa cu Ucraina", precizează Niculae. Omul de afaceri arată că procesarea gazului în vederea chimizării ar fi profitabilă la preţul-plafon, unul nemaivăzut în piaţă de mai mult de 4 ani. El explică şi care este şansa de acum a industriei chimice locale. "Este o oportunitate fantastică în regiune, acum. Din pricina certurilor cu ruşii, ucrainienii nu prea mai au gaze pentru industrie. Nemaiavând gaze, nu mai produc îngrăşăminte, au ajuns din mare exportator, importator. Dacă prinzi Ucraina de client, nu poţi produce cât pot ei consuma", explică el.

Naţional

Ponta, trimis de Maior la samanul lui Gelu Oltean, in Brazilia!

Publicaţia "Naţional" informează că inca din data 16 octombrie 2017, atunci cand dezvaluiam ca "planul sistemului merge brici privind spargerea monolitului PSD prin formarea mai multor poli de Putere, lucru confirmat pe deplin de spirala in care a fost bagat cel mai mare partid al tarii. Inca! Pentru ca daca loviturile cu manta ii vor iesi la fel de bine ca acum, mai ales dupa reactivarea Grupului de la Cluj, chiar ca George Maior se afla in grafic cu aducerea Partidului Social Democrat sub pragul psihologic de 30 la suta, asa cum de altfel pare sa se fi si angajat in urma cu mai multa vreme. Adica momentul zero in care se poate trece la tragerea presului de sub picioarele tot mai ezitantului Liviu Dragnea si prezentarea diplomatului George Maior drept ultima solutie de compromis pentru oprirea disolutiei partidului. Care va ramane unul important, dar nu va mai fi lasat in veci sa se apropie de Soarele Puterii atat de periculos de mult ca acum, caci altfel se va praji din nou. Si, desigur, la fel se va intampla cu orice alt partid care se va intari nepermis de mult pe viitor, scopul sistemului fiind doar ca nicio formatiune sa nu mai treaca de 30%, pentru a fi astfel nevoite sa apeleze musai, pentru formarea unei coalitii guvernamentale, la formatiunile balama controlate discret din umbra. Si uite ca, intr-o vreme atat de scurta de cand sistemul si-a bagat coada,PSD-ul este deja spart. Nu in doua, ci in mai multe tandari"!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb