REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 01.11.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 1 noiembrie 2012

FINANCIAL TIMES

Barclays ar putea fi amendată cu 470 milioane dolari în SUA

Ambiţia noului director executiv al Barclays de a restabili reputaţia grupului bancar britanic a suferit o nouă lovitură: instituţia ar putea fi amendată cu suma record de 470 de milioane de dolari pentru presupusa manipulare a pieţei energiei electrice din SUA.

Comisia Federală de Reglementare a Energiei a propus, ieri, o amendă de 435 de milioane de dolari şi vărsarea a 34,9 milioane de dolari din profitul Barclays pentru încălcarea reglementărilor anti-manipulare a pieţei de comercializare a electricităţii, în perioada 2006 - 2008.

China anchetează importurile de polisiliciu din UE

China a lansat o investigaţie privind importurile de polisiliciu (ingredient folosit la fabricarea panourilor solare) din UE, ceea ce amplifică disputele comerciale dintre China şi Occident în privinţa energiei regenerabile.

Panasonic va avea pierderi de 10 miliarde dolari

Compania niponă Panasonic a avertizat că va suferi o pierdere de aproape 10 miliarde dolari pentru al doilea an consecutiv, anulând previziunea anterioară de revenire la profit. Situaţia subliniază problemele profunde şi persistente cu care se confruntă sectorul electronicelor de consum din Japonia.

WALL STREET JOURNAL

Profitul Shell, afectat de preţurile ţiţeiului şi gazelor

Compania petrolieră anglo-olandeză Royal Dutch Shell PLC anunţă scăderea cu 6,3% a profitului său în trimestrul al treilea din acest an, din cauza declinului preţurilor ţiţeiului şi gazelor. Dacă se exclud anumite elemente, câştigul a fost de 6,56 miliarde dolari, comparativ cu 7 miliarde dolari în trimestrul al treilea din 2011.

Lloyds are pierderi din cauza provizioanelor

Lloyds Banking Group PLC a înregistrat pierderi în trimestrul al treilea din acest an, din cauza provizioanelor: 361 milioane de lire, faţă de 501 milioane de lire în anul precedent.

Profitul GlaxoSmithKline scade din cauza cererii din Europa şi SUA

Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline PLC a raportat scăderea cu 19% a profitului său net în perioada iulie - septembrie 2012, din cauza declinului vânzărilor în Europa şi SUA.

Câştigul net a ajuns la 1,12 miliarde lire sterline (1,80 miliarde dolari), de la 1,38 miliarde lire în trimestrul al treilea din 2011.

NEW YORK TIMES

Surse: Rosneft a semnat un acord de 80 miliarde dolari cu Inter RAO

Compania petrolieră rusă de stat Rosneft a încheiat un acord de 80 de miliarde dolari pe 25 de ani cu Inter RAO pentru furnizarea de gaze din 2016 către societatea de electricitate, conform unor surse apropiate Rosneft.

Fiat ar putea investi în Italia

Fabricile Fiat de la Mirafiori şi Melfi se numără printre primele uzine ale companiei auto italiene care vor fi reutilate pentru fabricarea de noi modele, investiţiile putând fi lansate în câteva săptămâni, conform unor surse apropiate societăţii.

"Banca rea" din Spania va avea dificultăţi în găsirea de investitori

"Banca rea" din Spania va întâmpina dificultăţi în procesul de găsire a cumpărătorilor pentru terenuri goale, proiecte neterminate şi credite cu probleme care au rămas în urma prăbuşirii pieţei imobiliare, împiedicând încercările Madridului de a depăşi criza economică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb