REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 02.05.2012

V.R.
Revista Presei / 2 mai 2012

FINANCIAL TIMES

Chrysler raportează cea mai bună lună aprilie din ultimii patru ani

Companiile auto din SUA au înregistrat, în aprilie, încă o lună cu vânzări puternice, industria de profil fiind stimulată de cererea în creştere din partea consumatorilor şi de economia îmbunătăţită.

Chrysler a condus în clasamentul privind vânzările auto din SUA, în aprilie, cu o creştere de 20%, în ritm anual. Astfel, compania a înregistrat cea mai bună lună aprilie din ultimii patru ani.

Profitul CBOE, în creştere

CBOE Holdings, grupul care operează Chicago Board Options Exchange, a înregistrat, în primul trimestru, câştiguri peste aşteptări, chiar dacă volumul tranzacţiilor a fost în scădere. Câştigurile companiei au fost de 37 de cenţi pe acţiune, comparativ cu 36 de cenţi în aceeaşi perioadă a anului 2011.

Anchetă amplă în privinţa marketing-ului iPad

Autoritatea britanică de reglementare a sectorului de publicitate şi-a intensificat ancheta privind marketing-ul noului iPad produs de Apple, după ce a declarat că această companie nu a respectat pe deplin cerinţele privind capacităţile sale wireless.

Luna trecută, după ce a primit zeci de plângeri cu privire la capacitatea iPad de a se conecta la reţelele mobile 4G - căreia i s-a făcut publicitate şi care nu este încă disponibilă, în totalitate, în Marea Britanie -, Autoritatea pentru Standarde în Publicitate a început discuţiile informale cu Apple pe marginea acestei probleme.

WALL STREET JOURNAL

Profitul BP, în declin

Compania petrolieră britanică BP Plc a anunţat scăderea profitului său în primul trimestru, din cauza declinului producţiei în urma vânzării unor active.

Profitul net a ajuns la 5,92 miliarde dolari în cele trei luni încheiate în 31 martie, de la 7,25 miliarde dolari în primul trimestru din 2011.

Câştigul Pfizer s-a redus cu 19%

Profitul Pfizer Inc. a scăzut cu 19% în primul trimestru din 2012, ca urmare a declinului cererii pentru medicamentul Lipitor (împotriva colesterolului), în SUA. Pfizer a raportat un profit de 1,79 miliarde dolari sau 24 de cenţi pe acţiune, în scădere de la 2,22 miliarde dolari sau 28 de cenţi pe acţiune în primele trei luni din 2011.

Proteste în Europa, de 1 Mai

Numeroşi demonstranţi au organizat mitinguri de 1 Mai, în Europa, în ţările puternic afectate de datorii, protestând faţă de măsurile de austeritate.

NEW YORK TIMES

UBS şi-a redus profitul cu 54%

UBS AG, cea mai mare bancă din Elveţia, a raportat scăderea cu 54% a profitului în primul trimestru din 2012, din cauza pierderilor diviziei de investiţii.

Profitul net a ajuns la 827 milioane de franci (910 milioane dolari), de la 1,81 miliarde de franci în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Marile bănci din SUA, amendate cu 9 milioane de dolari

Patru dintre cele mai mari bănci din SUA au fost sancţionate ieri din cauză că nu au supravegheat vânzarea de produse riscante pentru investitorii retail.

Băncile - Citigroup, Morgan Stanley, UBS şi Wells Fargo - au fost de acord să plătească amenzi de peste 9 milioane dolari pentru soluţionarea cazurilor.

Toyota şi-a majorat vânzările în SUA

Vânzările auto din SUA au crescut cu 2,3% în aprilie, cele mai importante câştiguri îneregistrându-le companiile Toyota Motor şi Chrysler Group.

În cazul Toyota, creşterea a fost de 11,6%, în baza cererii pentru modelele Camry sedan şi Prius hybrid.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb