Financial Times
• SUA au câştigat 10,3 miliarde dolari din salvarea Citigroup
Guvernul SUA a obţinut peste 10 miliarde de dolari în numerar, dividende şi titluri de valoare, din salvarea Citigroup - semn că redresarea rapidă a sectorului financiar după criză ajută autorităţile să câştige bani din programele de salvare.
Câştigurile guvernului din investiţia în Citigroup au ajuns la 10,3 miliarde de dolari joi, după ce statul american a finalizat vânzarea celei de-a doua tranşe de acţiuni deţinute la această bancă, la un profit de aproape 700 de milioane de dolari.
............
• Fannie şi Freddie, clienţi de top pe Wall Street
Fannie Mae şi Freddie Mac, creditorii ipotecari americani naţionalizaţi în perioada crizei financiare, au plătit 635 milioane de dolari taxe către bănci în 2010, ceea ce a făcut din aceste instituţii cei mai importanţi clienţi de pe Wall Street, în prima jumătate a lui 2010.
...........
• Producătorii auto, loviţi de scăderea încrederii consumatorilor americani
Majoritatea constructorilor auto raportează scăderea vânzărilor pe piaţa SUA, în iunie, comparativ cu mai, ceea ce-i face pe unii analişti să se întrebe dacă aceste companii îşi vor realiza ţintele pe 2010.
Vânzările General Motors şi Chrysler au scăzut cu 12% în perioada amintită, cele ale "Ford Motor" - cu 13%, iar cele ale "Toyota" - cu 14%.
...........
Wall Street Journal
• Toyota retrage de pe piaţă 270.000 de autoturisme
Toyota Motor Corp. din Japonia anunţă că va rechema la service 270.000 de vehicule, la nivel mondial, ca să repare unele probleme apărute la motor. Autoturismele în cauză sunt Lexus (şapte modele) şi Toyota Crown.
..............
• Mazda ia măsuri pentru compensarea deprecierii euro
Compania auto japoneză Mazda Motor Corp. ia în calcul majorarea preţurilor de distribuţie şi reducerea stimulentelor acordate clienţilor din Europa, urmărind să vândă autoturisme de capacitate mai mare şi mai profitabile, ca să anuleze impactul negativ al declinului euro.
...............
New York Times
• Producătorii de medicamente din SUA au eliminat 35.000 de locuri de muncă
Producătorii de medicamente din Statele Unite au eliminat aprope 35.000 de posturi în primele şase luni din acest an, sectorul aflându-se pe locul al doilea în privinţa disponibilizărilor, după cel al administraţiei centrale. După sectorul farmaceutic urmează cel retail, cu 26.181 de disponibilizări, potrivit companiei Challenger, Gray & Christmas.