REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 04.07.2013

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 4 iulie 2013

FINANCIAL TIMES

Morsi, reţinut de forţele armate

Generalii din Egipt l-au înlăturat pe primul preşedinte al ţării ales în mod democratic, Mohamed Morsi, ducând cea mai mare ţară a lumii arabe într-o nouă fază de incertitudine.

Un purtător de cuvânt al partidului Frăţia Musulmană, al lui Morsi, Gehad Al-Haddad, a declarat pentru Reuters că preşedintele înlăturat este reţinut la Ministerul Apărării.

Borsa Istanbul, într-o alianţă tehnică cu Nasdaq OMX

Borsa Istanbul, operatorul Bursei de Valori din Turcia, a anunţat un acord tehnologic cu operatorul bursier american Nasdaq OMX. Nasdaq va asigura modernizarea semnificativă a operaţiunilor de tranzacţionare, clearing, management al riscului şi supraveghere ale pieţei din Istanbul.

Planurile Madridului privind vânzarea unor bănci, lovite de Moody's

Acţiunea de căutare a unui cumpărător pentru unele bănci naţionalizate, derulată de Madrid, este afectată de faptul că Moody's a retrogradat Catalunya Banc şi NCG Banco, pe fondul temerilor legate de profilurile de credit ale acestora, pe care le consideră "extrem de vulnerabile".

WALL STREET JOURNAL

Cresc vânzările retail în zona euro

Vânzările retail din zona euro au crescut în mod surprinzător în luna mai, ceea ce indică faptul că este posibilă ieşirea din recesiune a economiei regiunii.

Conform Eurostat, vânzările retail din zona euro au sporit cu 1% în mai, faţă de aprilie, când au consemnat un declin de 0,2%.

Elveţia are un nou plan pentru disputa dintre băncile sale şi SUA

Guvernul elveţian a decis ieri un nou plan pentru rezolvarea disputelor dintre băncile din ţară şi autorităţile americane în privinţa combaterii evaziunii fiscale.

Consiliul Federal a anunţat că a stabilit cadrul legal care le va permite băncilor elveţiene să coopereze cu autorităţile SUA ce investighează posibile infracţiuni de evaziune fiscală ale americanilor bogaţi.

Regele Belgiei a abdicat

Albert II, regele Belgiei, în vârstă de 80 de ani, a abdicat în cadrul unui discurs televizat adresat naţiunii, după aproape 20 de ani în fruntea ţării. Regele a menţionat că va părăsi tronul în 21 iulie, ziua naţională a Belgiei.

NEW YORK TIMES

China va avea o creştere economică de 7,6% în semestrul al doilea

Economia Chinei este aşteptată să crească cu 7,6% în cel de-al doilea semestru din 2013, însă sunt tot mai mari riscurile legate de creditele neperformante guvernamentale şi încetinirea expansiunii veniturilor bugetare, potrivit China Securities Journal.

China anchetează GlaxoSmithKline

Agenţia de planificare economică din China a lansat o investigaţie la divizia locală a grupului farmaceutic britanic GlaxoSmithKline Plc, conform unui cotidian oficial. Firmele străine din China sunt supuse presiunilor Beijingului pentru posibile carteluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb