REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 10.05.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 10 mai 2012

FINANCIAL TIMES

Spania naţionalizează 45% din Bankia

Spania a preluat o participaţie de 45% din Bankia, a treia mare bancă din ţară după valoarea activelor. Banca Spaniei a anunţat că Bankia şi societatea sa mamă, BFA, au informat că opţiunea cea mai potrivită pentru consolidarea financiară a băncii a fost convertirea ajutorului de stat de 4,47 miliarde euro în acţiuni ordinare.

Creşte surplusul comercial al Chinei

Excedentul comercial al Chinei a crescut în luna aprilie, în condiţiile în care importurile şi exporturile au continuat să decelereze. Exporturile Chinei au crescut cu doar 4,9%, în ritm anual, după un avans de 8,9 procente în luna martie. Importurile au sporit cu 0,3%, după o creştere de 5,3% în martie.

Statele Unite dau prima aprobare pentru preluarea unei bănci de către o instituţie chineză

Industrial & Commercial Bank of China a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA pentru preluarea unei bănci americane. ICBC cumpără subsidiara americană aparţinând Bank of East Asia din Hong Kong.

WALL STREET JOURNAL

Glaxo lansează oferta ostilă pentru Human Genome

Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline PLC a lansat direct către acţionari oferta nesolicitată de 2,6 miliarde dolari pentru cumpărarea Human Genome Sciences Inc.

Macy's are rezultate solide în primul trimestru

Lanţul american de magazine Macy's Inc. şi-a majorat cu 38% profitul în primul trimestru fiscal, pe fondul reducerii cheltuielilor. În cele trei luni încheiate în 28 aprilie, Macy's a obţinut un profit de 181 milioane dolari sau 43 de cenţi pe acţiune, comparativ cu 131 milioane dolari sau 30 de cenţi pe acţiune în exerciţiul fiscal precedent.

Henkel se bazează din nou pe piaţa americană

Producătorul german de bunuri de larg consum Henkel AG susţine că Statele Unite se redresează, acestea redevenind o piaţă în creştere pentru companie.

NEW YORK TIMES

Profitul Repsol, în creştere

Compania petrolieră spaniolă Repsol a raportat o creştere de 4% a profitului său în primul trimestru din acest an, în baza preţurilor mari de pe piaţa de profil. Câştigul net pro-forma ajustat a fost de 474 milioane de euro în perioada menţionată.

ArcelorMittal anticipează câştiguri în creştere în trimestrul curent

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, prognozează creşterea profitului său în trimestrul al doilea din 2012, ca urmare a câştigurilor solide din primele trei luni ale anului.

În primul trimestru, câştigul companiei a fost de 1,97 miliarde dolari, comparativ cu 1,71 miliarde dolari, cât aşteptau analiştii. Rezultatul este cu 15% mai mare decât în ultimul trimestrul din 2011.

Sony va reveni la profit

Producătorul japonez de electronice de consum Sony Corp. a înregistrat o pierdere netă record de 5,74 miliarde dolari anul trecut, dar aşteaptă o revenire la profit în acest an, pe fondul reducerii pierderilor din activitatea de producţie a televizoarelor.

Sony anticipează un profit operaţional de 180 miliarde yeni în anul fiscal care a început la 1 aprilie, comparativ cu 173 de miliarde yeni, cât anticipează analiştii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb