REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 11.02.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 11 februarie 2014

FINANCIAL TIMES

Nestlé vinde o deţinere majoritară la L'Oréal

Nestlé, cea mai mare companie alimentară din lume, a vândut 8% din L'Oréal către producătorul francez de cosmetice, în schimbul sumei de 6,5 miliarde euro, însă insistă că nu se va desprinde de această companie.

Divizia de investment banking din cadrul Barclays, pe pierderi

Barclays din Marea Britanie a suferit o scădere importantă a profitului său în ultimul trimestru din 2013, ca urmare a avansului costurilor operaţionale, dar şi din cauza pierderilor înregistrate de divizia de investment banking. Rezultatul negativ al diviziei a fost de 329 milioane lire sterline, comparativ cu un profit de 760 milioane lire în ultimul trimestru din 2012.

UBS suspendă doi bancheri din Hong Kong

Doi angajaţi ai diviziei UBS din Hong Kong au fost suspendaţi în legătură cu numirea într-un post a unui bancher cu legături puternice în China, ca urmare a unei anchete derulate de SUA cu privire la practica angajării copiilor elitei politice din China, în vederea obţinerii de afaceri.

WALL STREET JOURNAL

Nokia va lansa primul telefon cu sistem Android

Compania Nokia Corp., ale cărei operaţiuni de telefoane mobile vor fi în curând achiziţionate de Microsoft, vrea să lanseze luna aceasta un smartphone care să funcţioneze cu programul Android, produs de Google, conform unor surse apropiate situaţiei.

HTC aşteaptă pierderi

Producătorul taiwanez de smartphone-uri HTC Corp. aşteaptă să raporteze noi pierderi în primul trimestru din acest an, din cauza declinului vânzărilor, pe fondul intensificării concurenţei.

HTC aşteaptă o pierdere netă cuprinsă între 860 milioane dolari taiwanezi (28,4 milioane dolari SUA) şi 3,11 miliarde dolari taiwanezi în primul trimestru.

Metro lansează previziuni precaute din cauza aprecierii euro

Retailerul german Metro AG a lansat estimări precaute pentru anul curent, după ce profitul său ajustat din primul trimestru fiscal a fost afectat de aprecierea euro şi cererea slabă de electronice de consum. Câştigul ajustat al companiei a însumat, în trimestrul încheiat în 31 decembrie, 1,07 miliarde euro, mai mic cu 16% faţă de anul anterior.

NEW YORK TIMES

Banca Rusiei retrage licenţele a două bănci mici

Banca centrală a Rusiei a retras licenţele de operare pentru două bănci mici din Moscova, Eurotrust şi LINK, ca parte a campaniei sale ample de curăţare a sistemului bancar şi combatere a spălării banilor.

Producţia de cupru şi cărbune a Glencore, în creştere

Glencore Xstrata a raportat o creştere solidă a producţiei diviziei sale de cupru, care, alături de avansul producţiei de cărbune, compensează performanţa slabă a operaţiunilor din sectorul zincului, plumbului şi nichelului.

Producţia de cupru a companiei a sporit cu 26% în 2013, la 1,5 milioane de tone, iar cea de cărbune - cu 4%, la 138,1 milioane de tone.

Vânzările GM au sporit cu 12% în China

Divizia din China a companiei auto americane General Motors Co. şi partenerii săi locali au vândut 348.061 de vehicule în ţara asiatică, în ianuarie, cu 12% mai mult decât în aceeaşi lună din 2013.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb