Financial Times
• AIG vrea investitori pentru AIA
Asiguratorul american AIG a abordat unii dintre cei mai importanţi investitori din lume cu privire la înstrăinarea unor deţineri din AIA, divizia asiatică a companiei, conform unor surse apropiate situaţiei. Drept urmare, spun sursele, AIG ia în calcul vânzarea a cel mult 30% din companie către investitori instituţionali sau moguli, preferând această variantă vânzării unor deţineri minoritare prin intermediul bursei.
.............
• India ar putea "zgudui" sistemul bancar
Banca centrală a Indiei a lansat o analiză a reglementărilor privind patronatul băncilor, care ar putea duce la revenirea în sistem a unora dintre cele mai mari conglomerate industriale din ţară, precum "Tata" ori "Reliance".
...........
Wall Street Journal
• AIG vinde o divizie cu probleme
Asiguratorul American International Group Inc. a decis să vândă 80% din divizia neprofitabilă de consum către Fortress Investment Group LLC.
Potrivit unor surse anonime, societatea de investiţii Fortress a plătit mai puţin de 200 de milioane de dolari pentru divizia American General Finance.
..........
• Toyota opreşte exporturile către Iran
Compania auto niponă Toyota Motor Corp. şi-a suspendat exporturile către Iran, ca urmare a amplificării presiunilor internaţionale privind programul nuclear al ţării din Orientul Mijlociu.
Toyota a exportat circa 220 de autoturisme către Iran până în iunie anul acesta.
.........................
New York Times
• Credit Suisse şi Barclays fac disponibilizări
Credit Suisse Group, al doilea grup bancar din Elveţia, şi Barclays, a treia bancă britanică, au început să facă disponibilizări, ca urmare a declinului vânzărilor în acest an.
Credit Suisse a anunţat, miercuri, că reduce 75 de posturi de la divizia de investment-banking din Marea Britanie. Barclays Capital, divizia de investment-bank din cadrul Barclays, elimină aproape 400 de posturi.
............
• Şomajul global în rândul tinerilor - la nivel record
Şomajul mondial în rândul tinerilor a crescut până la un nivel record şi va continua să sporească anul acesta, anunţă Naţiunile Unite.
Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Muncii din cadrul ONU, din circa 620 de milioane de tineri din întreaga lume, cu vârsta între 15 şi 24 de ani, aproape 81 de milioane nu aveau un loc de muncă la finele anului trecut, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii. Rata şomajului în rândul tinerilor a ajuns la 13% în 2009, de la 11,9% în 2007.