FINANCIAL TIMES
• Yuanul, la cursul minim al ultimilor 4 ani
Yuanul a scăzut din nou astăzi, ajungând la recordul minim al ultimilor patru ani, faţă de dolar, ceea ce alimentează aşteptările privind o slăbiciune susţinută a monedei chinezeşti. Banca Populară a Chinei a redus cursul cu 1,6%, la 6,3306 unităţi/dolari, în această dimineaţă.
• Pearson şi-a vândut deţinerea la The Economist pe 469 milioane lire
Pearson a decis să-şi vândă cota de 50% din compania care publică revista The Economist în schimbul sumei de 469 milioane de lire sterline în numerar, grupul continuând strategia de concentrare pe activele din domeniul educaţiei.
• GE îşi vinde divizia de finanţare a sectorului sănătăţii pe 8,5 miliarde dolari
General Electric (GE) a mai făcut un pas în procesul de înstrăinare a diviziei sale de finanţare, acceptând să vândă pe 8,5 miliarde de dolari divizia care se adresează sectorului sănătăţii către Capital One, una dintre băncile cu cea mai importantă creştere din SUA.
WALL STREET JOURNAL
• Profitul E.ON, afectat de preţul redus al electricităţii
E.ON SE şi-a majorat profitul net în primul semestru din anul curent, în pofida preţurilor reduse din sectorul electricităţii şi cel al petrolului, respectiv a deprecierii rublei ruseşti. Totuşi, rezultatele evidenţiază condiţiile dure în care îşi derulează tranzacţiile companiile germane de utilităţi. E.ON a avut un profit net de 1,15 miliarde euro în cele şase luni încheiate în iunie, faţă de 821 milioane de euro în acelaşi interval din 2014.
• Guvernul indian cere despăgubiri de aproape 100 de milioane de dolari de la Nestlé
Guvernul indian a ceut, ieri, despăgubiri de circa 100 de milioane de dolari de la divizia locală a Nestlé SA, după ce au apărut temeri la nivel naţional cu privire la o supă instant populară, care au generat retragerea de pe piaţă a produsului.
• Oţelăriile americane cer, din nou, taxarea importurilor
Producătorii americani de oţel au lansat, ieri, încă o petiţie prin care cer taxarea importurilor de profil, avertizând că deprecierea yuanului chinezesc ar putea avea repercusiuni severe asupra acestei industrii.
REUTERS
• AIE anticipează supraofertă de petrol şi în 2016
Cererea mondială de petrol va creşte, în 2015, în cel mai rapid ritm din ultimii cinci ani, pe fondul redresării economice şi al preţurilor reduse, însă supraoferta globală este foarte mare şi se va menţine anul viitor, anticipează Agenţia Internaţională a Energiei (AIE).
• GSK închide temporar fabrica din SUA, din cauza unei bacterii
Producătorul britanic de medicamente GlaxoSmithKline (GSK) şi-a închis ieri, temporar, o fabrică din Carolina de Nord, după ce testele de la un turn de răcire au descoperit bacteria Legionella, care cauzează boli fatale.
• Vânzările BMW au crescut cu 5,6% în iulie
Vânzările BMW au crescut în luna iulie, în condiţiile în care cererea din Europa a compensat declinul din China.
BMW anunţă că livrările sale de autoturisme Mini, BMW şi Rolls-Royce au sporit cu 5,6% luna trecută, la un nou record maxim (173.195 unităţi), în baza cererii din Europa şi Statele Unite, care a compensat declinul din China - cea mai mare piaţă auto la nivel mondial.