REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 12.12.2011

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 12 decembrie 2011

FINANCIAL TIMES

Raportul privind eşecul RBS îndeamnă la schimbarea legii

Legea ar trebui modificată astfel încât să permită interzicerea automată a profesării, amendarea şi anularea remuneraţiei directorilor de bănci falite, potrivit mult aşteptatului raport privind eşecul catastrofal al Royal

Bank of Scotland, în urmă cu trei ani.

Într-un raport de aproape 500 de pagini privind preluarea ABN Amro de către RBS - ceea ce aproape a dus în colaps banca britanică, Lord Turner, preşedintele Autorităţii Serviciilor Financiare, a declarat că autorităţile de reglementare au fost "paralizate" din punct de vedere legal, în acest caz.

OCDE avertizează în privinţa finanţării globale

Pieţele şi guvernele se confruntă cu o luptă dificilă pentru asigurarea finanţării anul viitor, pe fondul incertitudinii extreme în privinţa zonei euro şi a economiei globale, în condiţiile în care cele mai recente date relevă faptul că împrumuturile guvernelor din ţările industrializate au trecut de 10.000 miliarde dolari în acest an şi este prevăzut să crească în continuare în 2012.

Berlinul sprijină oferta E.ON pentru o deţinere în Portugalia

Guvernul german şi-a intensificat susţinerea faţă de compania de utilităţi E.ON, cea mai mare din ţară, pentru preluarea de către aceasta a unei participaţii la Energias de Portugal, pe care guvernul de la Lisabona o scoate la licitaţie.

WALL STREET JOURNAL

Lehman Estate, gată să depună oferta pentru o deţinere la Archstone

Divizia imobiliară din cadrul Lehman Brothers Holdings se pregăteşte să facă o ofertă de 1,33 miliarde de dolari pentru un sfert din acţiunile companiei Archstone, potrivit unor surse apropiate situaţiei.

Lehman deţine deja 47% din compania imobiliară Archstone şi vrea să cumpere încă 26,5%.

Pearson îşi vinde cota de la FTSE

Pearson PLC anunţă că a acceptat să-şi vândă participaţia de 50% de la FTSE International Ltd. către London Stock Exchange Group PLC, pentru 450 de milioane de lire sterline (705,2 milioane dolari), marcând ieşirea companiei de media din sectoarele care nu au legătură cu furnizarea de date financiare.

Investitorii aşteaptă verdictul BCE cu privire la planul UE

Guvernele europene şi investitorii aşteaptă, astăzi, de la Banca Centrală Europeană, verdictul cu privire la acordul de la summitul de săptămâna trecută, considerând că aceasta este instituţia care poate rezolva criza datoriilor.

Într-un acord finalizat vineri, guvernele din zona euro şi alte state din UE au convenit asupra unei centralizări mai mari a bugetelor lor.

NEW YORK TIMES

Summitul UE nu va calma investitorii pe termen lung

Summitul UE de săptămâna trecută a fost un drum lung către întărirea legăturilor mai strânse economice dintre ţări, necesare prevenirii unor viitoare crize ale datoriilor suverane, însă pieţele sunt cele care vor judeca dacă acesta este un pas prea mic şi făcut prea târziu pentru rezolvarea actualei crize.

Ca şi în ocaziile anterioare, este puţin probabil ca măsurile să calmeze investitorii pentru mult timp.

Băncile europene vânează modalităţi de majorare a capitalului

Europa continuă să se confrunte cu criza datoriei suverane, multe dintre băncile pe continent având probleme din cauza creşterii costurilor de finanţare şi a accesului limitat la finanţe, potrivit Băncii Reglementelor Internaţionale.

În raportul trimestrial care urmează să fie publicat astăzi, instituţia elveţiană arată că băncile europene, inclusiv Commerzbank din Germania, BNP Paribas din Franţa şi Lloyds Banking Group din Marea Britanie vând active şi cresc dobânzile clienţilor, într-un efort de susţinere a bilanţurilor lor comerciale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb