REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 13.02.2015

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 februarie 2015

FINANCIAL TIMES

Expedia cumpără rivalul Orbitz pe 1,3 miliarde dolari

Site-ul de rezervări de călătorii Expedia a preluat compania rivală Orbitz Worldwide într-o afacere de 1,34 miliarde de dolari în numerar, tranzacţie care reprezintă încă un pas în consolidarea unui sector în care au avut loc mai multe tranzacţii în ultimul an.

Vicepreşedintele JPMorgan pentru Asia demisionează

Todd Marin, vicepreşedinte pentru Asia al băncii de investiţii JPMorgan, demisionează din funcţie în condiţiile în care instituţia financiară este investigată cu privire la practicile de angajare din regiune.

Un fost bancher HSBC se alătură board-ului Rolls-Royce

Rolls-Royce a ales un fost bancher HSBC în board-ul său, în funcţia de director non-executiv, urmărind astfel să ajute producătorul de motoare pentru avioane să-şi refacă relaţiile cu investitorii şi autorităţile de reglementare.

WALL STREET JOURNAL

Accelerează creşterea economiei Germaniei

PIB-ul Germaniei, cea mai mare economie din zona euro, a crescut cu 0,7% în ultimul trimestru din 2014, faţă de cel anterior, anunţă agenţia De Statis. Avansul reprezintă o redresare faţă de expansiunea de 0,1% înregistrată de Germania în trimestrul al treilea din 2014.

Surse: Yahoo taie 100-200 de posturi, majoritatea în Canada

Yahoo Inc. reduce între 100 şi 200 de locuri de muncă, majoritatea în Canada, spun surse apropiate situaţiei, adăugând că directorul executiv al companiei de media, Marissa Mayer, vrea să reducă cheltuielile acesteia.

ThyssenKrupp revine pe profit

Producătorul german de oţel ThyssenKrupp AG a revenit pe profit în primul trimestru fiscal, acesta fiind încă un semn că planul dur de restructurare implementat de directorul executiv Heinrich Hiesinger începe să dea roade. Conglomeratul industrial german a anunţat că, în perioada octombrie - decembrie 2014, a avut un profit de 50 de milioane de euro (57,18 milioane de dolari), comparativ cu o pierdere de 65 de milioane de euro în anul anterior.

NEW YORK TIMES

Sharp nu vinde operaţiunile din sectorul monitoarelor

Kazunori Houshi, director executiv al Sharp Corp., declară că societatea niponă nu ia în considerare vânzarea operaţiunilor din sectorul producţiei de monitoare, după ce a avertizat că este posibil să contabilizeze încă un an cu pierderi (al treilea din ultimii patru).

Exporturile Japoniei, în avans pentru a cincea lună la rând

Exporturile Japoniei au crescut, probabil, pentru a cincea lună la rând în ianuarie, semn încurajator pentru o economie care se redresează după recesiunea de anul trecut, conform unui sondaj Reuters. Acesta arată că livrările externe nipone au sporit cu 11,9% în ianuarie, în ritm anual.

Cunliffe: Banca Angliei ar putea analiza cazul HSBC

Banca Angliei (BoE) ar putea anliza acuzaţiile aduse celei mai mari bănci din Europa, HSBC, potrivit cărora şi-a ajutat clienţii să evite plata taxelor, anunţă Jon Cunliffe, viceguvernatorul BoE.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb