REVISTA PRESEI INTERNATIONALE - 16.02.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 16 februarie 2012

FINANCIAL TIMES

Retorica elenă se transformă în lupta orgoliilor

Lupta orgoliilor dintre Atena şi liderii creditorilor din zona euro s-a intensificat ieri, când ministrul finanţelor din Grecia a acuzat că unele "forţe din Europa" vor să scoată ţara sa din uniunea monetară.

UBS suspendă traderi din cauza anchetei privind dobânzile Libor

Banca elveţiană UBS i-a suspendat pe unii dintre traderii săi seniori, ca urmare a anchetei internaţionale privind o eventuală manipulare a dobânzilor interbancare Libor.

Foşti directori Olympus, arestaţi

Autorităţile japoneze au arestat trei foşti directori Olympus şi pe consilierii financiari ai acestora, suspectaţi că au orchestrat frauda contabilă de 130 de miliarde yeni (1,7 miliarde dolari) descoperită anul trecut la producătorul de echipamente optice.

WALL STREET JOURNAL

Profitul Société Générale scade

Banca franceză Société Générale SA a raportat un declin semnificativ al profitului net în ultimul trimestru din 2011, din cauza cheltuielilor cu restructurarea şi a deprecierii deţinerilor în titluri de stat elene.

Câştigul net al băncii s-a diminuat cu 89% în perioada menţionată, faţă de ultimele trei luni din 2010, ajungând la 100 de milioane de euro.

Nestlé aşteaptă un an dur în 2012

Compania alimentară elveţiană Nestlé SA îşi menţine ţintele de creştere pe 2012, în pofida aşteptărilor dure pentru anul curent şi a scăderii profitului în 2011.

"Date fiind incertitudinile economice şi volatilitatea continuă, nu aşteptăm ca 2012 să fie mai uşor decât anul precedent", a declarat directorul executiv al companiei, Paul Bulcke.

GM taie beneficiile angajaţilor

Compania auto americană General Motors Co. îngheaţă veniturile salariale pentru cei 26.000 de angajaţi din SUA şi va elimina contribuţiile tradiţionale la pensii pentru cei care încă le primesc, urmărind astfel să reducă riscurile financiare ale societăţii şi să diminueze costurile.

NEW YORK TIMES

RBS îşi deschide un birou pentru companiile din China

Banca britanică Royal Bank of Scotland şi-a format o nouă echipă cu sediul în Londra, care va sprijini companiile din Europa să pătrundă pe piaţa din China şi invers, în condiţiile în care Marea Britanie vrea să consoldieze rolul Londrei ca centru offshore de tranzacţii cu yuani.

Câştigurile EDF au crescut în 2011

Compania franceză de utilităţi EDF a raportat profituri în creştere pentru 2011: +4,7%, la 14,82 miliarde euro, la vânzări de 65,31 miliarde euro, mai mari cu 2,2% faţă de 2010.

BAE Systems şi-a redus profitul cu 7%

Cel mai mare contractor european din sectorul de apărare, BAE Systems, şi-a redus cu 7% profitul în 2011, din cauza diminuării continue a cheltuielilor militare ale Statelor Unite şi Marii Britani. BAE Systems a avut un profit operaţional de 2,02 miliarde lire sterline (3,18 miliarde dolari) în 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb